Αμείωτη συνεχίζεται η διαστροφή της πραγματικότητας, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία θέλησε να παρουσιάσει μια εναλλακτική πραγματικότητα (κατά την τραμπική πρακτική των "alternative facts"), για μια δήλωση που άκουσε και θορύβησε το πανελλήνιο και που «έπαιξε» παντού. Σε συνέντευξή της στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, κληθείσα να τοποθετηθεί η κ. Τζάκρη στην αιτίαση «μιλάει ο Κασσελάκης και νομίζουμε ότι μιλάει ο Πολάκης» είπε ότι αυτή η δήλωση ανήκει σε μια πολίτη, την οποία ο κ. Κασσελάκης «δεν θεώρησε χρήσιμο και σημαντικό να διορθώσει»! Δηλαδή το «γουστάρω» που απάντησε ο κ. Κασσελάκης στη συγκεκριμένη δήλωση, ήταν αυστηρώς ουδέτερη. Μπορεί να είναι και ελαφρώς επικριτική εδώ που τα λέμε.

Ξεδιπλώνοντας την επιχειρηματολογία της, προσπαθώντας ουσιαστικά να τεκμηριώσει τη συγκεκριμένη φράση, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στα γνωστά αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ, περί της εξαρτημένης Δικαιοσύνης και της ανελευθερίας του τύπου, επικαλούμενη την λίστα της ΜΚΟ RSF, στην οποία η χώρα μας κατετάγη 107η, πίσω από διάφορες υποσαχάριες δικτατορίες. Όταν ο κ. Χασαπόπουλος της αντέτεινε ότι «εμείς στο MEGA (σ.σ. την ανελευθερία του τύπου) την νιώσαμε στο πετσί μας γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το MEGA και στελέχη σας πανηγυρίζανε», η κ. Τζάκρη απλώς συνέχισε τη ρητορία της αναφορικά με τη Δικαιοσύνη, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί.

Η δήλωση της Τζάκρη

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Δυο ημέρες πριν από τις εκλογές απάντησε σε μια πολίτη που του είπε ότι "πρέπει να ξεδοντιάσεις τους δικαστικούς και τους δημοσιογράφους. Ήταν μια φρασεολογία που την είχαμε θυμηθεί με τον Πολάκη. Και πολλοί λένε ότι "μιλάει ο Κασσελάκης και νομίζουμε ότι μιλάει ο Πολάκης"»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν είναι καθόλου έτσι. Κατ' αρχάς αυτό με το "ξεδόντιασμα" για τη Δικαιοσύνη ήταν μια έκφραση μιας πολίτη την οποία ο κ. Κασσελάκης δεν θεώρησε χρήσιμο και σημαντικό να διορθώσει [...] υπάρχουν κακώς κείμενα και στην ενημέρωση, αλλά και στη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κακώς κείμενα χαρακτηρίζουν όλο τον χώρο. [...] Κοιτάξτε την κατάταξη της χώρας για τον τύπο και τη Δικαιοσύνη

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Τι; Ότι δηλαδή, δεν έχουμε ελευθερία του τύπου;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Φυσικά και δεν έχουμε ελευθερία του τύπου κ. Χασαπόπουλε, η θέση 107 και 108 στην κατάταξη (σ.σ. της λίστας RSF) μας κοστίζει»

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Επί της διακυβερνήσεώς σας, είχαμε ανάλογα περιστατικά. Και για τον τύπο και για τους δικαστές [...] Επί ΣΥΡΙΖΑ εμείς οι δημοσιογράφοι του MEGA το νιώσαμε στο πετσί μας»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Πώς το νιώσατε ακριβώς κ. Χασαπόπουλε;»

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Το νιώσαμε γιατί έκλεισε το MEGA. Αν θυμάστε [...] 400 στελέχη μείναν στον δρόμο και κάποια στελέχη σας πανηγυρίζανε»