Σε αυτή την πρωτοφανή δήλωση προχώρησε η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, επιδεικνύοντας «μεστό πολιτικό λόγο», παρομοιάζοντας τις εσωκομματικές έριδες ως «τα κακάκια της γάτας, που τα κρύβει κάτω από το χαλί»! Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, όπου κληθείσα να αποσαφηνίσει τα «κακάκια κάτω απ' το χαλί», ανέφερε ευθέως ότι πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία κατά την κρίση της βλάπτουν το κόμμα. 

Όλα δείχνουν ότι η διάσπαση έρχεται νομοτελειακά, καθώς οι μισοί στην Κουμουνδούρου, αδημονούν να «ξεφορτωθούν» τους άλλους μισούς, αφού και η Έλενα Ακρίτα ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου μιας διάσπασης, θεωρώντας τη κάτι το υγειές. Είναι βέβαιο ότι η τοξικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφωθεί και δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται, προτού επέλθει τελικά η διάσπαση.

Η δήλωση της Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα: «Δεν δαιμονοποιώ τη διάσπαση τόσο πολύ. Όχι μοιρολατρικά "que sera sera", αλλά πιστεύω ότι αν είναι υγειές, έχει ξαναγίνει στον ΣΥΡΙΖΑ -και με τον Λαφαζάνη- και δεν πάθαμε τίποτα εδώ που τα λέμε. Παρ' όλα αυτά, οι διασπάσεις δεν είναι πάντα για κακό, όπως όταν η γατούλα κάνει κακάκια και τα κρύβει κάτω απ' το χαλί -γιατί κακά τα ψέματα- έχουμε κακάκια κάτω απ' το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ, το λέω ευθαρσώς».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Είπατε κυρία Ακρίτα ότι κάτω από το χαλί του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και κακά πράγματα. Αυτά τα κακά πράγματα έχουν να κάνουν και με πρόσωπα;»

Έλενα Ακρίτα: «Υπάρχουν τα κακάκια της γάτας»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Δηλαδή υπάρχουν πρόσωπα αυτή τη στιγμή μες στο κόμμα τα οποία βλάπτουν το κόμμα;»

 Έλενα Ακρίτα: «Πιστεύω ναι, αλλά αν νομίζετε ότι θα μπω στην λογική να δείξω με το δάκτυλο, δεν πρόκειται να το κάνω»