Μεγάλη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ALPHA 989 και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Υποστήριξε ότι ξεχωρίζει τις τέσσερις υποψηφιότητες απ' αυτήν του κ. Κασσελάκη», διότι τυχόν εκλογή του «εισάγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια αβέβαιη επόμενη ημέρα». Έντονο ενδιαφέρον έχει όμως η απόδοση της καμπάνιας δυσφήμησης -η οποία στόχευε την Έφη Αχτσιόγλου- στο «στρατόπεδο Κασσελάκη», αφού κάνει λόγο για πρακτικές «εκ της Αμερικής ορμώμενες», ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκη, δεν καταδίκασαν τη συγκεκριμένη πρακτική, ενώ ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν τα σκωπτικά σχόλια κατά της κ. Αχτσιόγλου.

Μάλλον ο κ. Σκουρλέτης δεν έδινε πολλή προσοχή όταν ο τοξικός μηχανισμός των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του ΣΥΡΙΖΑ λάσπωνε συλλήβδην και κατά σύστημα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Τότε δεν ήταν «τραμπισμός», ούτε προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρος. Τότε ήταν «δίκαιη αγανάκτηση».

Η δήλωση Σκουρλέτη

Πάνος Σκουρλέτης: «Εγώ ξεχωρίζω τις τέσσερις υποψηφιότητες απ’ αυτήν του κ. Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, εάν τελικά είναι η νικηφόρα, είναι ραντεβού στα τυφλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την επόμενη ημέρα. Διότι δεν τον ξέρουμε. Διότι δεν έκανε μια πολιτική καμπάνια. Διότι έχει στοιχεία μεταπολιτικής. Διότι είδαμε ότι η εικόνα και η επικοινωνία να λειτουργεί εις βάρος ενός σαφούς περιεχομένου. Άρα εγώ αισθάνομαι την ανάγκη αυτά να τα πω και δημόσια. Και νομίζω ότι τυχόν εκλογή του, εισάγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια αβέβαιη επόμενη ημέρα».

Τάκης Χατζής: «Υπάρχει περίπτωση διάσπασης;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Παρότι με ευπρέπεια –θεωρώ– και οι πέντε υποψήφιοι παρουσίασαν αυτό που είχε να παρουσιάσει ο καθένας, υπήρχε έντονο τοξικό και διχαστικό κλίμα από κάτω. Fake news. Σας θυμίζω ότι κάνανε καμπάνια ορισμένοι λέγοντας ότι η Έφη Αχτσιόγλου οδήγησε τον Τσίπρα σε παραίτηση και ότι του είχε στείλει SMS να φύγει. Αυτό επηρέασε κόσμο. Με μεθόδους μέσω του Διαδικτύου, που θυμίζουν πρακτικές εκ της Αμερικής ορμώμενες. Τραμπισμός θεωρούνται αυτά τα πράγματα. Έχουν γραφτεί. Ανοίξτε τώρα το Twitter και δείτε τους ψεύτικους λογαριασμούς. Άρα αυτά τα στοιχεία έχουν υπονομεύσει εκ των πραγμάτων την επόμενη ημέρα. Και δεν είδα να τα καταδικάζουν όλοι. Αντίθετα, είδα και στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη να βγαίνουν και να αρχίζουν τα σκωπτικά σχόλια».