Επισήμως ο ηγέτης δεν έχει πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου. Οταν όμως ο εκλεκτός του... άχαστου προέδρου και υποστηρικτής του Κασσελάκη, ναύαρχος Αποστολάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, δεν θα ήταν και καταστροφή, υπήρξαν δύο παρεμβάσεις της οικογένειάς του, που συζητήθηκαν. Ο αδερφός του Τσίπρα, Δημήτρης, έκρινε σκόπιμο να υιοθετήσει δημοσίευμα που αναφερόταν στις δηλώσεις Αποστολάκη περί διάσπασης, το οποίο συνόδευε με ένα σχόλιο, πολλαπλής ανάγνωσης: «Στρατηγέ, τα σέβη μου!!!». Και από κοντά και η Ζανέτ Τσίπρα σχολίασε την ανάρτηση, γράφοντας «Δημήτρη μου, συμφωνώ απόλυτα».

Λίγες ημέρες πριν, στο κείμενο των 99 υπογραφών για τη στήριξη του Γιάννη Δραγασάκη απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε από τον στιχουργό και υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκο Μωραΐτη, ήταν μεταξύ των υπογραφόντων και ο Μιχάλης Καλογήρου. Ως γνωστόν, ο Μιχάλης Καλογήρου είναι ίσως ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και δεν θα έκανε κάτι αν δεν τον ρωτούσε. Και αυτό σχολιάστηκε. Τέλος, την εκτίμηση ότι η ενδεχόμενη ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε τον Παύλο Πολάκη στη θέση «να κάνει κουμάντο» στο κόμμα διατύπωσε ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης. Και τον Μαραντζίδη τον έφερε στις δεύτερες εκλογές ο Τσίπρας. Αρα, πολύ τα μπέρδεψε ο... ηγέτης.

Αλλαγή πλεύσης

Η παρουσία του νεόκοπου υποψηφίου από την Κρήτη δεν άφησε ανεπηρέαστους κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισαν να «μασάνε» τα λόγια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος, αν και αρχικά τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου, έδειξε να μετακινείται... διακριτικά προς την πλευρά Κασσελάκη, διευκρινίζοντας πως όταν είχε ταχθεί υπέρ της Αχτσιόγλου δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του νέου πολιτικού που έχει ταράξει τα νερά. Είναι γνωστή η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης κυρίως για τους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη σε ένα κόμμα και γι’ αυτό σκέπτονται όλα τα ενδεχόμενα.

Τέτοια σφαγή δεν ξανάγινε

Μάλλον στον υπερθετικό βαθμό έφτασαν οι συριζαϊκές δημοσιογραφικές αντιπαραθέσεις. Γνωστή ιστοσελίδα του χώρου έγραψε: «Η παραπάνω πραγματικότητα είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν τα θλιβερά μειοψηφικά, περιθωριακά, ψεκασμένα και γραφικά γκρουπούσκουλα που εκδίωξαν τον Αλέξη Τσίπρα. Κάνουν πολλή φασαρία και φανερώνουν ότι έχουν αντιληφθεί πως η Εφη Αχτσιόγλου και το παρασιτικό κομματικό σύστημα που την πλαισιώνει οδεύουν σε συντριβή... Αυτοί λοιπόν όλοι, η Εφη Αχτσιόγλου, το σύστημα Τζανακόπουλου, οι 53, οι Ομπρέλες και διάφοροι άλλοι, που σε σοβαρά κόμματα θα τους είχαν για να σπάνε πλάκα, δεν μπορούν να κερδίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη μέσα στο ίδιο τους το μαγαζί». Ούτε οι νεοδημοκράτες δεν τα λένε έτσι...

Αντιθεσμικές απόψεις

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι δεν χρειάζονται αντιθεσμικές απόψεις περί ξεδοντιάσματος της Δικαιοσύνης που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ρίχνοντας τα βέλη εναντίον του, υπονοώντας δεξιές απόψεις. Ελα όμως που από την πλευρά του Κρητικού δεν αφήνουν να πέσει κάτω τίποτα και φίλος της κίνησης είπε: «Ο Φίλης, όταν τα έβαζε με την Εκκλησία ενώ ήταν υπουργός, ήταν θεσμικός;».

Και νέος όρος

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τσιόκας, βλέποντας την ένταση των αντιπαραθέσεων, έκανε τη διαπίστωση και ζήτησε κάτι άλλο αναφέροντας: « Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ο εναλλακτικός προοδευτικός χώρος παρουσιάζεται αδύναμος και η κυβέρνηση ανεξέλεγκτη. Εχει λοιπόν σημασία η συμμετοχή όλων! Επανίδρυση!».