Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, όπου χαρακτήρισε τα στελέχη των συνιστωσών ακραία, μειοψηφικά και αυτοαναφορικά. Η συγκεκριμένη στάση συνιστά διαφοροποίηση από το μπλοκ των «προεδρικών», καθώς τις τελευταίες ημέρες -και κατόπιν της ψηφοφορίας που έγινε για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, στην κοινοβουλευτική ομάδα- οι «προεδρικοί» είχαν υιοθετήσει μια κάπως πιο διαλλακτική στάση. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι τυχόν απώλεια 16 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά υποβίβαση από αξιωματική σε ελάσσονα αντιπολίτευση. Ίσως αυτό να διαφεύγει στην κυρία Τζάκρη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η πρόβλεψη της κυρίας Τζάκρη, αναφορικά με το πώς θα ψηφίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές συνέδριο, καθώς είπε ότι οι συνιστώσες στο προηγούμενο συνέδριο έχασαν με 60% και στο επόμενο θα χάσουν με 80%. Ίσως να ξεχνά η Θεοδώρα Τζάκρη ότι στο προηγούμενο συνέδριο αρχηγός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι Αλέξης Τσίπρας, ενώ το προφίλ του αποδομείται κάθε φορά που μιλάει για οτιδήποτε στοιχειωδώς πολιτικό. Επίσης ξεχνάει ότι στην εκλογή προέδρου, μπορούσε να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε καταβάλλοντας 2 ευρώ. Μόνο που οι σύνεδροι προέρχονται από την βαθιά (και γηραιά) νομενκλατούρα του κόμματος, κι αυτό προοιωνίζει κακά μαντάτα για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δήλωση της Τζάκρη

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτοί που ψήφισαν λευκό στην κοινοβουλευτική ομάδα, γιατί θεωρείτε ότι το έκαναν αυτό; Αν ήταν το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας στη Νέα Δημοκρατία και κατέβαζε μια πρόταση ο Μητσοτάκης και έλεγαν όχι-»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Σιγά τα νέα που μας λέτε. Ακόμη και με τον Τσίπρα υπήρχε 25% περιχαρακωμένη εσωκομματική αντιπολίτευση, ακόμα και στο πρόσφατο συνέδριο του 2022, που ο κύριος Τσίπρας ήταν ο μεγάλος νικητής».

Παναγιώτης Στάθης: «Σε πρόσωπα εγώ δεν το θυμάμαι. Κάποιοι υπονοούν ότι αυτό προσωποποιείται στον κύριο Πολάκη αυτό. Εσείς το αισθάνεστε στην κοινοβουλευτική ομάδα να συμβαίνει;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Να σας πω τι έγινε εδώ. Εμείς ξεκινήσαμε -σε ότι αφορά την υποστήριξη ότι προεξοφλούτο (sic) ότι θα είναι μειοψηφία ο κύριος Κασσελάκης, με έξι καταγεγραμμένους βουλευτές στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στον δεύτερο γύρο μαζί με τους «κρυπτοχριστιανούς» είχαμε κάτι λιγότερο από 20. Όταν πηγαίνεις στην κοινοβουλευτική ομάδα και παίρνεις 30, που θα μπορούσαν να είναι και 34 - εντάξει υπάρχουν κάποιο άνθρωποι που θέλουν να περιχαρακωθούν ως εσωκομματική αντιπολίτευση».

Παναγιώτης Στάθης: «Πρέπει να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι; Κάνουν καλό; Κάνουν κακό;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Να σας πω τι πιστεύω εγώ: όταν εν πάση περιπτώσει επιλέγει αυτή η εσωκομματική αντιπολίτευση, αντί να οικοδομήσεις τον ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ, να πει "να στήσουμε εφετείο -στην προόσφατη εκλογική αναμέτριση- για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής", αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μειοψηφικό. Έχασε με 60%, στο συνέδριο θα χάσει με 80%. Γιατί οι απλοί ανιδιοτελείς πολίτες -όπως τους αντιλαμβάνομαι εγώ τους ανθρώπους της παράταξής μας, της ευρύτερης παράταξης στην οποία αναφέρθηκε ο κύριος Κασσελάκης προχθες- ξέρετε τι λένε; Θέλουν να χτίσουν τον καινούριο, συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η τάση, αν παει, για εμένα είναι δύσκολη επιλογή, η οποία θα βαίνει όλο με λιγότερη δυναμική. Είναι και ακραία και είναι μειοψηφική, είναι και αυτοαναφορική. Άλλο είναι το πρόταγμα αυτή τη στιγμή, όλοι θέλουν τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ».