Σε αυτή τη σκληρή δήλωση προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ 1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Η συζήτηση αφορούσε τις απουσίες των βουλευτών από την Βουλή, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση, ακριβώς λόγω των απουσιών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, τείνει να γίνει ο «καρπαζοεισπράκτορας» του κοινοβουλίου, αφού μόνο η «Νίκη» και οι «Σπαρτιάτες» δεν έχουν ειρωνευτεί (ακόμη) τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η κριτική από την Ζωή Κωνσταντοπούλου πονάει ιδιαιτέρως τα στελέχη των συνιστωσών, καθώς ήταν μια εξ αυτών έως το 2015, ενώ ουσιαστικά λέει δημοσίως αυτά που πραγματικά πιστεύουν κι εκείνοι για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά δεν μπορούν να τα εκφράσουν ούτε εσωκομματικώς, πράγμα που προφανώς επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα.

Η δήλωση Κωνσταντοπούλου

Γιώργος Παπαδάκης: «Εκείνον που δεν πρόκειται να δείτε σίγουρα (σ.σ. μέσα στη Βουλή), είναι τον κύριο Κασσελάκη»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχει αποφασίσει το κόμμα του να μην το δούμε. Δεν τον θέλουν μέσα στη Βουλή, γιατί ανησυχούν τι κοτσάνα θα πει μέσα στη Βουλή»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Φανταζόσασταν εσείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πρόεδρο τον κύριο Κασσελάκη;»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κοιτάξτε, από το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έχασε την ταυτότητά του και πούλησε την ψυχή του, τα πάντα ήταν αναμενόμενα. Και βέβαια, φτάσαμε στο πιο ειρωνικό και γκροτέσκο αποτέλεσμα, να γίνεται επιθετική εξαγορά του κόμματος -ενός πτωχευμένου πλέον κόμματος- από ένα -κατά δήλωσή του- "golden boy". Να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εσωτερικές του εκλογές και να τρέχει τώρα κάπως να δει πως θα αποσοβήσει την κατάσταση».