Σε μια σαφή «ομολογία» ως προς τη συνολική εικόνα των αυτοδιοικητικών εκλογών προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, δηλώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού.

Μιλώντας στο Open η κ. Αυγέρη, εκ των στενότερων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν σαφής λέγοντας πως « κ. Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό» παρότι πρόσθεσε ένα ωστόσο που όμως αποτελεί μια απλή δικαιολογία στηριζόμενη σε μια λογική που απέχει των δεδομένων που καταγράφηκαν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως υποστήριξε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αντιμετώπισε μεγάλες απώλειες με πολλές περιφέρειες και κεντρικούς δήμους να κρίνονται τελικά στο δεύτερο γύρο –σε αντίθεση με τα όσα περίμεναν». Θέση που δεν στηρίζεται πουθενά ούτε ως προς το σκέλος που αφορά την εκλογή αυτοδιοικητικών από τον πρώτο γύρο ούτε και σχετικά με τα περί μεγάλων απωλειών.

Άλλωστε έχει καταγραφεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ έλαβαν, τουλάχιστον, τα ίδια ποσοστά με αυτά που η κυβερνώσα παράταξη έλαβε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Βέβαια με κάποιον τρόπο έπρεπε να δικαιολογήσει την μεγάλη ήττα αλλά και να λειάνει τις γραμμές ως προς αυτό που επιβεβαίωσε, δηλαδή την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό.