«Ανυπομονούσα να ξεφύγω από την παιδική μου ηλικία. Η μαμά μου είχε διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια – ήθελα απελπισμένα να ενηλικιωθώ, να ζήσω μόνη μου, να είμαι ανεξάρτητη. Πάντα αναζητούσα την ελευθερία. Το τραγούδι μού έδωσε τη δύναμη που μου έλειπε να έχω τον έλεγχο της ζωής μου. Ο μπαμπάς μου ήταν στο συγκρότημα Mungo Jerry και η μαμά μου ήταν σε ένα γκρουπ στο στιλ Andrews Sisters που εναρμονιζόταν με τις τέσσερις αδερφές της, έτσι μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από διαφορετικές μουσικές επιρροές. Ανέβηκα στο μικρόφωνο στο στούντιο του μπαμπά στα τέσσερα… Μόλις ανακάλυψα ότι είχα φωνητικές χορδές, είπα: “Αυτό θέλω να κάνω”». 

Το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», απ’ όπου και το παραπάνω απόσπασμα, στην ελληνικής καταγωγής Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό διαβάστηκε από πολλούς. Ναι, ταλαιπωρήθηκε και αναγκάστηκε σε συνεχή επικοινωνιακά λίφτινγκ, προκειμένου να προστατεύσει την εικόνα της.

Ένα sex tape που κυκλοφόρησε το 2012 στο Διαδίκτυο της δημιούργησε θέματα. Η ίδια αναφέρεται στην υπόθεση, αποκαλώντας την «βασανιστήριο». Επίσης, είχε ένα μπλέξιμο με τη Δικαιοσύνη σε μια πραγματικά δύσοσμη υπόθεση.

Τότε, ο δημοσιογράφος (επί 25ετία) της εφημερίδας «News Of The World» Μαζχέρ Μαχμούντ, αναζητώντας μια επαγγελματική επιτυχία, παρέστησε τον τηλεοπτικό παραγωγό και παραποίησε στοιχεία ώστε να εκθέσει την Τουλίσα σε υπόθεση ναρκωτικών. Έγινε όμως αντιληπτός, εκείνη αθωώθηκε το 2014 και το 2016 αυτός καταδικάστηκε.

Το 2014, οδηγώντας μεθυσμένη, διέλυσε τη Φεράρι της στη διάρκεια τροχαίου στο Βόρειο Λονδίνο. Της αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 15 μήνες. Σε ντοκιμαντέρ για την υπόθεση που γύρισε το BBC, εκείνη εκμυστηρεύτηκε ότι τότε σκεφτόταν να αφαιρέσει τη ζωή της. Βλέποντας να τη ζώνει το έρεβος, αποφάσισε να αλλάξει ρότα.

Σήμερα δηλώνει ότι «απέχει» από σχέσεις εδώ και δύο χρόνια, καθώς δεν ήθελε να αφήσει τον εαυτό της να έρθει πολύ κοντά με κάποιον και έχει ρίξει όλο της το βάρος στην μπάντα της N-Dubz (συγκροτήθηκε το 2000, έχουν κυκλοφορήσει δύο πλατινένια άλμπουμ) και στην καριέρα της. Διετέλεσε και κριτής στο βρετανικό «X Factor» (2011-2012).

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «The Zeze Millz Show», είπε: «Δεν βγαίνω ραντεβού, φλερτάρω. Απέχω τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε δεν υπάρχει σεξ πριν από τη μονογαμία». Ειπώθηκαν και άλλα με κάνα δυο «χαριτωμένα» ρήματα που εδώ και πολλά χρόνια στη Βρετανία λέγονται ελεύθερα, αλλά εδώ όχι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Τουλίσα «είχε μια σειρά από υψηλού προφίλ σχέσεις στο παρελθόν, έχοντας βγει με τον μουσικό παραγωγό της σερ Ντέιβιντ Κινγκ, τον πολυεκατομμυριούχο πλέιμποϊ Κώστα Παναγιώτου, τον πρώην σταρ των The Wanted, Μαξ Τζορτζ, την ηθοποιό Τζόντι Λόθαμ και τον μουσικό του συγκροτήματός της N-Dubz, Ρίτσαρντ Ρόουσον».  

Αδίστακτα ΜΜΕ 

Ο Τύπος τής έχει φερθεί κατά καιρούς με αυστηρότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ουδείς χαρίζει κάστανα στα δημόσια πρόσωπα. Όταν βγήκε λοιπόν προ ημερών στην τηλεόραση (στην εκπομπή του καναλιού ITV «Good Morning Britain») για την προώθηση του τελευταίου άλμπουμ του συγκροτήματός της, «Timeless» (από την ΕΜΙ), ακούστηκαν διάφορα: «Τουλίσα, είσαι ακόμα πολύ νέα και έχεις ήδη περάσει μια κρίση μέσης ηλικίας», της είπε η δημοσιογράφος Ρανβίρ Σινγκ, για να απαντήσει η τραγουδίστρια: «Νιώθω καταπληκτικά, η ζωή είναι φανταστική και δεν θα προτιμούσα να κάνω κάτι άλλο».

Οι N-Dubz δραστηριοποιήθηκαν εκ νέου, μετά από μια δεκαετία, με αποτέλεσμα το πρώτο τους σινγκλ με τον τίτλο «Charmer». Εκείνη τότε έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, λέγοντας τα κάτωθι: «Η στιγμή είναι σχεδόν εδώ παιδιά. Μετά από δέκα χρόνια αποκτάτε νέα μουσική N-Dubz. Το σχεδιάζαμε για περισσότερο από όσο ξέρετε και βάλαμε τον ιδρώτα και τα δάκρυά μας σε αυτό. Αλλά όπως πάντα, η μαγεία τα κάνει όλα να το αξίζουν». Η περσινή τους τουρνέ στέφθηκε από επιτυχία.  

Ο πατέρας της Τουλίσα, Πλάτων Κοντόσταυλος, είναι κυπριακής καταγωγής και μουσικός στο ροκ συγκρότημα Mungo Jerry. Εκείνη πέρασε ένα διάστημα της εφηβείας της, φροντίζοντας την άρρωστη Ιρλανδέζα μητέρα της. Ναι, τίποτα δεν της χαρίστηκε. Το αντίθετο: Έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου. Αλλά γνωρίζει ότι στην άκρη του τούνελ υπάρχει πάντα φως.