Από το 2011, μετά τον πρώτο χρόνο της κρίσης, επί 13 συναπτά έτη ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε ένα θηρίο, το οποίο ζητεί συνεχώς «αίμα στην αρένα». Η υπόγα των τρολ, που ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του, μετατράπηκε σε έναν ακραίο κομματικό στρατό που εκτέλεσε μέχρι και συμβόλαια δολοφονίας χαρακτήρων, δεν σταμάτησε με τη συντριπτική ήττα. Οι φωτιές που ξέσπασαν και τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Διαδίκτυο είναι αποκαλυπτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα στήθηκε πάνω στην οργή και την αγανάκτηση. Στη συντήρηση και κυρίως στην επέκταση του συστήματος που οδήγησε στις πλατείες των αγανακτισμένων μέσα από τις –τότε– ανώνυμες προσκλήσεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες.

Το 2012, μετά την κατάκτηση της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αύξηση των κονδυλίων του ΣΥΡΙΖΑ, τα τρολ της Κουμουνδούρου απέκτησαν σημαντικότερο ρόλο, φτάνοντας στο σημείο να δείχνουν ή να καθορίζουν τη γραμμή του κόμματος. Κάτι που και όταν έγιναν κυβέρνηση συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό.

Αυτό που έγινε από το 2019 και μετά ήταν απλώς η συνέχεια ενός συστήματος που έμαθε στο… αίμα ζητώντας να ρεύσει όλο και περισσότερο στην… αρένα της αντιπολιτευτικής τακτικής –ο Θεός να την κάνει– που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας χάραξαν την επομένη εκείνης της εκλογικής ήττας.

Αυτό που έγινε με την πανδημία και την ακρίβεια ήταν η επιβεβαίωση ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι φυσικές καταστροφές ήρθαν απλώς να προστεθούν στο τραγικό έργο των τρολ που κινήθηκαν με γνώμονα τις δολοφονίες χαρακτήρων πολιτικών αντιπάλων αλλά και όσων δεν ταυτίζονταν με τις θέσεις του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής ομάδας του.

Αυτό που γίνεται σήμερα με τις φωτιές που ξέσπασαν αμέσως μετά τον πρώτο ισχυρό καύσωνα και τους ανέμους που ακολούθησαν δεν προκαλεί έκπληξη. Άλλωστε προηγήθηκαν άλλες πυρκαγιές την τελευταία τετραετία, άλλες πλημμύρες, άλλες ισχυρές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσαν ρέστα ακολουθώντας ή καθοδηγώντας την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όπως και μετά το 2019 έτσι και τώρα φταίει η κυβέρνηση και κατ' επέκταση αυτοί που την ψήφισαν. Τα περί «σαραντατακατό» που έχουν κάνει σύνθημα για πάσα νόσο στο Διαδίκτυο είναι γνωστά. Όπως και οι κατάρες για όσους ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία και όχι τον λαοπρόβλητο ηγέτη Αλέξη Τσίπρα.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα τρολ των 0,60 ευρώ ανά ανάρτηση που τώρα σβήνουν λογαριασμούς αφού είναι αδύνατη η χρηματοδότησή τους. Είναι και οι πωρωμένοι, πλήρως διαβρωμένοι φανατικοί που «έχτισαν» τον κομματικό στρατό της ύβρεως και της… κατάρας. Οι οποίοι εδώ και δύο ημέρες καταριούνται και σιχτιρίζουν τους πληγέντες από τις φωτιές. Και ζητωκραυγάζουν πανηγυρίζοντας για τις καταστροφές.

Ζητούν όμως και αίμα. Να καεί κάποιος να ισοφαρίσουν για το Μάτι, για το οποίο δεν είχαν βρει λέξη να γράψουν. Αντιθέτως, υιοθετούσαν μέχρι και τους χάρτες του Τζανακόπουλου στήνοντας σενάρια για επιχείρηση κατά της τότε λαοπρόβλητης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Υγ.: Η προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσουν σήμερα αποστάσεις, όπως αυτή της Έλενας Ακρίτα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική. Ίσως τελικά να ανακάλυψαν πως αυτός ο στρατός δεν αποτελεί την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ούτε καν μια ισχυρή μειοψηφία. Εν τούτοις έρχεται αργά. Το θηρίο έμαθε στο αίμα και είναι πάλι διψασμένο...