Την ώρα που διάφορα παράκεντρα υποτιθέμενης ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ανύπαρκτων ή υπόπτων χρηματοδοτήσεων, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να χρεώσουν τις ευθύνες της συγκλονιστικής τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου, στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται η συντονισμένη δράση ενός ενιαίου κέντρου ανθελληνικής προπαγάνδας που διακινεί και αναπαράγει κάθε απίθανο και ψευδές σενάριο εις βάρος της χώρας.

Γράφει ο Κώστας Δημητράκος

Σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του κέντρου είναι:
- Προωθεί ό,τι παράγουν οι ερντογανικοί μηχανισμοί στην προσπάθειά τους να μεταθέσουν τις ευθύνες από την κυβέρνησή τους και τα συστήματα διαφθοράς με το οργανωμένο έγκλημα και τα κυκλώματα των διακινητών.

- Διακινεί ό,τι σενάριο εκπορεύεται από συγκεκριμένες ΜΚΟ και πρόσωπα που με διάφορους τρόπους και αφορμές έχουν εμπλακεί –όχι με διαφανή τρόπο– σε μεγάλες υποθέσεις διακίνησης παράνομων και παράτυπων μεταναστών ή υποθέσεις που έχουν πρωταγωνιστήσει διεθνώς και έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εις βάρος της Ελλάδας, όπως η περιβόητη κατασκευασμένη ιστορία της «μικρής Μαρίας στον Εβρο».

- Εμπλέκονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, που κατά διαβολική σύμπτωση είτε έχουν ερευνηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη είτε από Ανεξάρτητες Αρχές και έχει αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις, π.χ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω ΜΚΟ που λειτουργούν υπεράκτιες (offshore) εταιρείες, είτε εκκρεμούν ή είναι σε εξέλιξη εις βάρος τους διάφορες προανακριτικές διαδικασίες.

Η περίπτωση Δημητρά

Εκτός από τους γραφικούς εμμονικούς διακινητές αυτών των σεναρίων, όπως είναι ο γνωστός αυτοσυστηνόμενος ως επαγγελματίας «διασώστης» Ιάσων Αποστολόπουλος που έχει βαλθεί να αποδείξει ότι το πρόσφατο ναυάγιο ήταν «μαζική κρατική δολοφονία», όπως αναρτά διαρκώς, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που με διάφορους τρόπους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι αυτή του λεγόμενου «εθνικού μηνυτή» Παναγιώτη Δημητρά.

Είναι ο άνθρωπος που υπό την ομπρέλα του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» –μιας δικής του δομής, οργάνωσης και λειτουργίας ΜΚΟ– έχει καταθέσει τουλάχιστον 400 μηνύσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, εκ των οποίων οι περισσότερες από τις μισές έχουν απορριφθεί.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Παναγιώτης Δημητράς, καθώς και ο συνεργάτης του, Τόμι Ολσεν (ιδρυτής και διευθυντής της ΜΚΟ Aegean Boat Report), είχαν παραπεμφθεί για κακούργημα και συγκεκριμένα για: «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου». Η εμπλοκή και των δύο διαπιστώνεται σε έκθεση του Λιμενικού που έκανε έρευνα για δύο μεγάλες υποθέσεις λαθροδιακίνησης σε Κω και Φαρμακονήσι.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, έγινε γνωστό ότι η η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (Χαρ. Βουρλιώτης) διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες κ.λπ.) του Παναγιώτη Δημητρά, αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που είναι επικεφαλής, μετά από σχετικό πόρισμα, με το οποίο εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων ποινικών κακουργηματικών αδικημάτων. Παρ’ όλα αυτά, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει προχωρήσει.

Απτόητος ο Π. Δημητράς διακινεί ακόμα και σήμερα την ερντογανική προπαγάνδα της «Yeni Şafak», ακόμη και του ισλαμικού ηλεκτρονικού ιστοτόπου The New Arab. Ολως τυχαίως, κάθε δημοσίευμα ή ανάρτηση που επιρρίπτει ευθύνες για το ναυάγιο στην Ελλάδα αναπαράγεται από τον Π. Δημητρά, στο λογαριασμό του στο Τwitter.

Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις αναρτήσεις της γνωστής για τις πάμπολλες ανθελληνικές της θέσεις, αλλά και τις ιδιαίτερες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωβουλευτές του Ολλανδής Σοφί Ιν ‘τ Φελτ. Από τις υποκλοπές μέχρι την ψεύτικη υπόθεση του Έβρου και το ναυάγιο στην Πύλο, η Ολλανδή δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί διαρκώς την Ελλάδα και ο Π. Δημητράς να αναπαράγει τις αναρτήσεις της.

Εμμονικές προσπάθειες

Οι επαγγελματίες «ακτιβιστές», ορισμένες ΜΚΟ διαρκώς εμπλεκόμενες σε αστυνομικές και δικαστικές έρευνες, επαγγελματίες του σοσιαλμιντιακού ανθρωπισμού με συχνότερες και πανομοιότυπου ανθελληνικού προσανατολισμού αναρτήσεις, περισσότερες και όσες προβλέπουν οι διαδικασίες περί «πληρωμένων καταχωρήσεων», οι πληροφορίες για τη συνεργασία τους με τα κυκλώματα των διακινητών μέσω SMS με συντεταγμένες των πλοίων της συμφοράς, οι εμμονικές προσπάθειες να αποδείξουν ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες υπέστησαν βία από τις ελληνικές Αρχές, καθώς κάτι τέτοιο οδηγεί αυτοδικαίως σε χορήγηση ασύλου, συνιστούν αν μη τι άλλο πολύ σημαντική πρόκληση εθνικών διαστάσεων για την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να προχωρήσει τάχιστα στην αποτελεσματική διερεύνηση, όχι με τους γνωστούς της ρυθμούς.

Κάτι τρέχει με τη Yeni Şafak

Η Yeni Şafak είναι μια άκρως συντηρητική, ισλαμιστική τουρκική καθημερινή εφημερίδα. Είναι γνωστή για τη σκληροπυρηνική υποστήριξή της στον Ερντογάν και έχει παίξει πολύ ύποπτο ρόλο για τη διαρκή του στήριξη, καθώς, όπως κατά καιρούς αποκαλυφθεί από ευρωπαϊκά Μέσα, ο Τούρκος πρόεδρος και μέλος της οικογένειάς του έχουν κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτούν τη συγκεκριμένη εφημερίδα από μυστικά κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η συγκεκριμένη τουρκική εφημερίδα, το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει πλήθος δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό Λιμενικό Σώμα «εμπλέκεται ευθέως» στο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα. Στην ίδια γραμμή δημοσιευμάτων-αναρτήσεων βρίσκεται και το ισλαμικό The New Arab.