Κατέβηκε ήδη το MEGA από την πλατφόρμα της NOVA, ενώ πηγές της δεύτερης ανέφεραν ότι «οι αποφάσεις λήφθηκαν αφού οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν στους όρους για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας». Ανάλογη πολιτική υιοθετείται και για τον AΝΤ1.

Αναφορικά με το MEGA, οι συνδρομητές της NOVA ήδη λαμβάνουν ενημερωτικά e-mails με τα οποία γνωστοποιείται ότι «το κανάλι MEGA TV θα είναι διαθέσιμο στον αποκωδικοποιητή της Nova μόνο μέσω κεραίας επίγειας λήψης». Στο μεταξύ, ατμόσφαιρα ανοικτής σύγκρουσης έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ιδιοκτησία του MEGA και στους ισχυρούς άνδρες της NOVA και της μητρικής United Group, Νίκο Σταθόπουλο (της BC Partners) και Ντράγκαν Σόλακ.

Η NOVA κατηγορείται ότι δεν πρόκειται να κάνει τις συνολικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει προαναγγείλει έως το 2027, λόγω της κακής χρηματοοικονομικής εικόνας της μητρικής United Group, αλλά και ότι κακώς της δίνουν δάνεια οι τράπεζες λόγω του παρελθόντος πιστωτικού προφίλ, με αναφορές και στη συμμετοχή της στο Ταμείο Ανάπτυξης.

Ερώτημα παραμένει αν η εμπορική διαφωνία για την παραμονή του MEGA στην πλατφόρμα αποτέλεσε το έναυσμα ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Οπως και το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια στις αποχωρήσεις, καθώς η NOVA μέσω του μεγαλομετόχου της μητρικής UNITED Ντράγκαν Σόλακ συμμετέχει στον Αlpha, πιθανώς και στο Star του ομίλου Βαρδινογιάννη. Φαίνεται ότι άρχισε η μάχη της «πλατφόρμας»… και θα φτάσει μέχρι τα δικαστήρια.