Η υπόθεση του δήθεν θανάτου της “μικρής Μαρίας” στον Έβρο αποδεικνύεται πλέον «η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών» όπως την χαρακτηρίζει η Ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα NZZ  που κατατροπώνει το Spiegel για τα όσα δημοσίευσε σχετικά. Και η κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινή βάζει το τελευταίο καρφί στα fake news με μια αποκαλυπτική συνέντευξη που φιλοξενεί και στην οποία τονίζεται ότι ο θάνατος σκηνοθετήθηκε με οδηγίες της γνωστής πλέον influencer Baibaa S, η οποία ήταν σε διαρκή συνεννόηση που είχαν πληρώσει οι 38 μετανάστες για να διασχίσουν τον Έβρο και να βρεθούν στην Ελλάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με τη σχετική προαναγγελία της κυριακάτικης έκδοσης της Καθημερινής αυτόπτης μάρτυρας, εκ των 38 δηλαδή μεταναστών περιγράφει ότι

– Τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει μέσω μια γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα

– Η γυναίκα αυτή διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα

– Η γυναίκα αυτή μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

Η αποκάλυψη της Καθημερινής έρχεται να προστεθεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΖΖ που προκάλεσε ήδη σάλο αποκαλύπτοντας όλα τα δεδομενα για τη γυναίκα που έπαιξε ρόλο στην «μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών» που υιοθετήθηκε ασμένως από τον ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο των στελεχών του και των βουλευτών και κυρίως από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Και η οποία χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να διασυρθεί η χώρα ρίχνοντας παράλληλα νερό στο μύλο του Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2022 βρέθηκε στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ και χρησιμοποίησε την ίδια ρητορική σε βάρος της Ελλάδας μιλώντας για θανάτους ακόμη και μικρών παιδιών που προκαλούνται από τις ελληνικές αρχές.

Ήταν την ίδια ακριβώς περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ δεν δεχόταν να ζητήσει συγγνώμη, αν και είχε προηγηθεί η συγγνώμη της ΜΚΟ HumanRights360 που επίσης είχε πρωτοστατήσει στο διασυρμό της χώρας μας αναφορικά με τους 38 μετανάστες στον Έβρο και το δήθεν θάνατο της “μικρής Μαρίας”.

Αντιθέτως ο ίδιος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμμένουν ακόμη και σήμερα σχετικά με τον δήθεν θάνατο, κατηγορούν τις ελληνικές αρχές και αναπαράγουν και τα fake news της τουρκικής πλευράς, των διακινητών (που βρίσκονται και στις δύο πλευρές των συνόρων) αδιαφορώντας για τις συνεχείς αποκαλύψεις που καταρρίπτουν το αφήγημα που είχε στηθεί.

Διαβάστε τη συνέντευξη του αυτόπτη μάρτυρα στην Κυριακάτικη Καθημερινή που κυκλοφορεί