Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, για τον κίνδυνο σταδιακής αποδυνάμωση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε:

«Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να επισκεφθώ το σύμπλεγμα της Μεγίστης και μπορώ να σας πω ότι ίσα ίσα οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας συνεχώς, ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δυναμώνουν και δεν αποδυναμώνονται. Αναφέρομαι και σε αριθμό δυνάμεων και σε επίπεδο υποδομών. Αρα, σε καμία περίπτωση –ειδικά όταν μιλάμε για το Ανατολικό Αιγαίο- δεν μπορούμε να μιλήσουμε όχι μόνο για αποστρατιωτικοποίηση, αλλά για ενίσχυση της αμυντικής αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας σε αυτές τις περιοχές».

Η ρητή και άνευ παρερμηνείας δήλωση του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αποδυνάμωσης της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας βάζει τέλος στα «παιχνιδάκια» του ΣΥΡΙΖΑ με θέματα εθνικής ασφάλειας.