Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τη… συντροφική σχέση Παύλου Πολάκη και Νίκου Μπίστη που έχει απασχολήσει κατά καιρούς της δημοσιότητας αλλά και την ηγεσία του κόμματος, η οποία μάζευε τα απόνερα των συγκρούσεων. Η συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής όμως ανοίγει το… καπάκι και δίνει την αίσθηση πως το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών ξεκίνησε.

Ο Νίκος Μπίστης επιχείρησε με μια ανάρτησή του να κάνει «ενέσεις ηθικού» στους συριζαίους υποστηρίζοντας ότι «αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά , θα τον έλεγα παλαβό» κάνοντας λόγο για «πολύτιμο ποσοστό» και «πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Παράλληλα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να το κατονομάσει αν και κεντρικός θιασώτης της σύμπραξης και της συνεργασίας, προσθέτοντας ότι «τη βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς». 

Η απάντηση ήρθε από τον Παύλο Πολάκη που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει διατεθειμένος να κάνει πράξη αυτά που στο παρελθόν έχει δηλωσει περί «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών». 

«Σωστά τα λες, γι' αυτό ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!» ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη κάτω από την ανάρτηση του Νίκου Μπίστη. Σχόλιο που στέλνει μήνυμα για το τι πρόκειται να δούμε στο προσεχές διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

polakis.png

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μπίστης και ο Παύλος Πολάκης έχουν συγκρουστεί κατ' επανάληψη. Ο πρώτος όμως, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τις παλινωδίες αναφορικά με το μέλλον του αψύ Κρητικού την περίοδο που βρέθηκε ένα βήμα εκτός ψηφοδελτίων, είχε στηρίξει την επιστροφή του.

Η επίθεση Πολάκη πάντως δείχνει τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις «τομές» που προαναγγέλλει ο Τσίπρας.