Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε σχεδόν όλες τις υποσχέσεις του ενδεχομένως ενοχλεί κάποιους γνωστούς μεμψίμοιρους και τα φιλοσυριζαϊκά μέσα ενημέρωσης που μιλάνε ήδη με ψέμα και τοξικότητα για μια κυβέρνηση που ορκίστηκε μόλις χθες. Εντάξει, αυτοί είναι. Βιάζονται να κατηγορήσουν τον «αχάριστο» λαό που δεν έδωσε την ψήφο του στον τοξικό ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη


Λευκή επιταγή ο λαός δεν έδωσε. Αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία το επαναλαμβάνει και καλό είναι να το έχουν ως Ευαγγέλιο όλοι οι υπουργοί που χθες ανάλαβαν τα καθήκοντά τους. Οι πολίτες ψήφισαν για δεύτερη φορά τον Κυρ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό διότι περιμένουν να επιλυθούν τα προβλήματά του. Εχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη τήρησε σχεδόν όλες τις υποσχέσεις της αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο πήχης για τη νέα κυβερνητική θητεία έχει ανέβει.

Τοξικοί προκαταβολικά

Αυτό ενδεχομένως να ενοχλεί κάποιους γνωστούς μεμψίμοιρους και τα φιλοσυριζαϊκά μέσα ενημέρωσης, αλλά μπάστα. Να μιλάνε όλοι, αλλά να μιλάνε κι όσοι έχουν στο αίμα τους το ψέμα και την τοξικότητα για μια κυβέρνηση που μόλις χθες ορκίστηκε πάει πολύ. Να κατηγορούν(!) τη νέα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που τη σχημάτισε πάει πολύ. Εντάξει, αυτοί είναι. Εντάξει, βιάζονται να χύσουν και πάλι το μίσος που έχουν για τον πρωθυπουργό και διά της ατόπου να κατηγορήσουν και τον «αχάριστο» λαό που δεν έδωσε την ψήφο του στον τοξικό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπάστα, παιδιά. Ας ξεκινήσουν να κυβερνούν και μετά η όποια κριτική. Ωστόσο, η εκ των προτέρων «κριτική» παραπέμπει σε άλλες λογικές και σίγουρα σε καθεστωτικές πρακτικές. Πάντως, στην περίπτωση που ορισμένοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, να τους πει κάποιος ότι την Κυριακή 25 Ιουνίου ο λαός έβαλε με την ψήφο του τέλος στην τοξικότητα και συνάμα έσβησε και τα όνειρα όσων περίμεναν την παλινόρθωση του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ.

Τα είπε ο ναύαρχος

Κι αν τα παραπάνω δεν τους αρκούν, ας φροντίσουν να ενημερωθούν τι είπε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ενδεχομένως να… αναστοχαστούν. «Εκτιμώ ότι είναι μια καλή κυβέρνηση, οι καλύτερες επιλογές που μπορεί να γίνονται, γίνονται για το καλό της χώρας. Βέβαια κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα, ελπίζω και εκτιμώ ότι θα πάει καλά. Για όλους μας είναι καλό να πάει καλά η χώρα», απάντησε σε ερώτηση του Ακη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΪ ο κ. Αποστολάκης για την κυβέρνηση που ανακοινώθηκε προχθές.