«Τέλεια ανθρωποφαγία» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο κυρίως στο δρόμο προς τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, αναδεικνύοντας παράλληλα ότι το βολικό αφήγημα περί «αρχών και αξιών» στην Αριστερά δεν ισχύει.

«Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου εδώ και χρόνια μας λένε τα στελέχη του ότι οι αρχές και οι ιδεολογίες είναι πάνω από πρόσωπα, βλέπουμε σήμερα μία τέλεια ανθρωποφαγία. Άρα λοιπόν, είναι μύθος ότι στην Αριστερά ρυθμιστής είναι οι αρχές και οι αξίες. Δεν έχει φανεί αυτό μέχρι σήμερα από την εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης για «μια σοβαρή αντιπολίτευση με έναν νέο ηγέτη που θα κινείται χωρίς λαϊκισμό, μακριά από τοξικότητα και από πολωμένο κλίμα. Περιμένουμε λοιπόν τον νέο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιπαρατεθούμε με ιδέες και προτάσεις».