Με την Έφη Αχτσιόγλου να «ανακαλύπτει» τον... Παύλο Πολάκη και να υποστηρίζει ότι «καθυβρίζει τους πάντες» καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να τον… αποκηρύξει, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Οι αιχμές της περιόδου πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών δίνουν τη θέση του σε ευθείες αναφορές και επιθέσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων που έχουν δημιουργηθεί, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρούνται «μετακινήσεις» στελεχών, κυρίως προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα την προηγούμενη Κυριακή.

Η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε ντιμπέιτ, κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης απέκλεισε αφού οι συνεργάτες του δεν θέλουν να εμφανιστεί σε μια τέτοια διαδικασία. Αρκεί να σημειωθεί πως, πέραν των πρώτων συνεντεύξεων που παραχώρησε και που ανέδειξαν μια μη πολιτική προσωπικότητα, εξαφανίστηκε από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, δηλώνοντας ότι προτιμά την απευθείας επαφή με τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή η αντίπαλός του επιχειρεί να αναδείξει διαφορές επιλέγοντας να υποστηρίξει –όπως έπραξε και την Τετάρτη το πρωί– ότι μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι διαθέτει σχέδιο και πρόγραμμα εγκαλώντας τον συνυποψήφιό της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου, γι’ αυτό ζήτησα ντιμπέιτ. Υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς το πολιτικό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενό του. Περιορίστηκε σε κάποια συνθήματα, όμως δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα».

Από εκεί και πέρα, στελέχη που τη στηρίζουν, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο Νίκος Βούτσης, εμφανίσθηκαν να βάλλουν κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας με τη σειρά τους την απουσία σχεδίου αλλά και επαφής με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Στον αντίποδα, υποστηρικτές του έτερου υποψήφιου επιχειρούν να ταυτίσουν την Έφη Αχτσιόγλου με το παλιό. Με το κόμμα του 3% το οποίο επιδιώκει μια περιχαράκωση. Όμως ο αποκαλούμενος και μέντορας του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης, εμφανίζεται να ξιφουλκεί κατά πάντων. Με τον γνωστό υβριστικό και αήθη τρόπο που είχε αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να τον χαρακτηρίσει «αψύ Κρητικό» για να αποφύγει οποιαδήποτε σε βάρος του αποδοκιμασία.

Όπως είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για τον στενό συνεργάτη του «έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται», τον οποίο, όμως, πρέπει να σημειωθεί, η Έφη Αχτσιόγλου δεν είχε ανακαλύψει μέχρι πρόσφατα, όταν δηλαδή βρέθηκε στο στόχαστρό του, αυτόν που είχε στρέψει κατά πάντων από το 2012 και μετά.

Από εκεί και πέρα, στελέχη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρούν από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου. Μετά τη δήλωση της Έλενας Ακρίτα, ο Γιώργος Καραμέρος εμφανίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βραδινή σύναξη στο «κρυφό» στρατηγείο του Στέφανου Κασσελάκη. Παράλληλα, ο Χάρης Μαμουλάκης, που στον πρώτο γύρο στήριξε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επέλεξε να μετακινηθεί επίσης στο στρατόπεδο αυτό.

Και ενώ το τσεκούρι του πολέμου έχει ξεθαφτεί στην Κουμουνδούρου, στο Διαδίκτυο γίνεται χαμός. Ύβρεις, ξεκατινιάσματα και ανοιχτές αποδοκιμασίες μεταξύ συντρόφων γίνονται viral. Φτάνουν δε σε σημείο ακραίων χαρακτηρισμών και δολοφονίας χαρακτήρων αφού τα τρολ εφαρμόζουν τις τακτικές που έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια. Τακτικές που χρησιμοποιούσαν κατά πολιτικών αντιπάλων.

Στο παιχνίδι μπαίνουν και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ που ανακαλύπτουν ακόμη και «αρουραίους» στον ΣΥΡΙΖΑ