Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποστάρει στο Facebook ένα άρθρο του «Εθνικού Κήρυκα» με τίτλος «Γιατί θα ψήφιζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και συγγραφέα τον Στέφανο Κασσελάκη – τότε επιχειρηματίας στις ΗΠΑ, τώρα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταφέρω μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα: «Εχοντας δει έμπρακτα την έκβαση και τις επιπτώσεις της σχεδόν δωδεκάμηνης δημαγωγίας του κ. Τσίπρα, πολλοί από εμάς κοιτούν αναγκαστικά προς τη Νέα Δημοκρατία για μια εναλλακτική πρόταση που θα μας επιτρέψει να διαπρέψουμε και μέσα στη χώρα μας, να πάρουμε επιχειρηματικά ρίσκα και να μεγαλώσουμε την ‘‘πίτα’’ για όλους. Επιπλέον, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και ευπρόσδεκτο να είχαμε μία αξιοπρεπή αντιπροσώπευση από τον εκλεγμένο ηγέτη της χώρας στο εξωτερικό (όχι παντελή γελοιοποίηση μπροστά σε πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές)». Κρατάμε ότι ο νυν ισχυρίζεται πως ο τέως είναι αναξιοπρεπής και γελοιοποιεί τη χώρα. Και συνεχίζει: « […] ο Κυριάκος μεταδίδει κοινή λογική –common sense– μέσα από τις απόψεις του. Ξεδιαλύνει το χάος σε απλά πράγματα, στα οποία δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ανεξάρτητα πολιτικής πεποίθησης. Και βεβαίως πράγματα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Οταν ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός ομιλώντας σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη, ερωτήθηκε πώς θα διαχειριζόταν η κυβέρνησή του τη δύσκολη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, απάντησε ότι είχε αναθέσει αυτήν τη δυσβάσταχτη αποστολή στο πιο ικανό άτομο που υπήρχε. Και έτσι είναι. Ο Κυριάκος μπορεί να εμπνεύσει με απλή λογική και με συγκεκριμένες προτάσεις».

Σήμερα το link του άρθρου δεν οδηγεί πουθενά. Προφανώς ο Κασσελάκης έδωσε εντολή να αφαιρεθεί, ωστόσο εκτίθεται καθώς «internet is forever» και με μια απλή αναζήτηση στο wayback machine του archive.org, ανασύρεται πανεύκολα…