Με τα ασύστολα ψεύδη που παραθέτει η αντιπολίτευση για τις υποκλοπές, εμπλέκοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στήνοντας λαϊκά δικαστηρία είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Ντροπή για την δημοκρατία, γιατί καταπατούν μία από τις βασικές αρχές της, την διάκριση των εξουσιών, κρίνουν δικαστικές αποφάσεις χωρίς να είναι στη διακιοδοσία τους, προσβάλλοντας θεσμούς και ανθρώπους. 

Ενδεχομένως, με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, βλέπουν την κατάρρευση του αφηγήματος, που έστηναν χρόνια, στοχοποιώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία 

Οι σημερινές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή, καταδεικνύουν πως οι πολιτικοί φορείς που την απαρτίζουν είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία, δεδομένου πως δεν γνωρίζουν την διάκρισηη των εξουσιών, βλέπουν παντού «πολιτικό δάκτυλο» του πρωθυπουργού και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη με Fake News και αβάσιμες εικασίες. 

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει πως οι ίδιοι που κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εμπλοκή του στην δικαιοσύνη, χωρίς στοιχεία, ενδεχομένως έαν ήταν κυβέρνηση, να θεωρούσαν διακίωμα τους την καταστρατήγηση των θεσμών, στήνοντας τα γνωστά «λαϊκά δικαστήρια».