Ενοχλημένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διάταξη που εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Αδειλίνη, στην οποία ξεκαθάρισε ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν σχέση με τις παράνομες παρακολουθήσεις του Predator. Αυτό το ξέραμε. Αυτό όμως που μάθαμε σήμερα, είναι ότι εκτός από την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοχληθεί και με την αναφορά της κας. Αδειλίνη στις διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκαν, καθώς η εισαγγελέας είπε ξεκάθαρα ότι οι διώξεις για πλημμέλημα ασκήθηκαν λόγω του ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετέτρεψε την παραβίαση του απορρήτου από κακούργημα, σε πλημμέλημα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος «προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το δελτίο τύπου της κυρίας εισαγγελέως, η οποία πήρε θέση για το ότι ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, επειδή το 2019 αλλάξανε οι Κώδικες και η παραβίαση του απορρήτου έγινε (πλημμέλημα)». Όχι διότι δεν ισχύει, ούτε γιατί είναι «άσχετο με την υπόθεση», όπως υποστήριξε στη συνέχεια ο κύριος Ξανθόπουλος. Απλά, διότι φέρνει στο προσκήνιο μια άβολη για τον ΣΥΡΙΖΑ αλήθεια: είχαν φροντίσει να μετατρέψουν σε πλημμελήματα πολλά αδικήματα, για τα οποία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντιπολίτευση, οδύρονταν διαρκώς για την «μη απόδοση δικαιοσύνης». Το αίσθημα το οποίο προσπαθεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, ότι «η Δικαιοσύνη ρίχνει άπαντες στα μαλακά, διότι είναι υποχείριο της κυβέρνησης» αποδομείται εντελώς, όταν κάποιος υποδείξει τον πραγματικό «ένοχο», ο οποίος φρόντισε να μην τιμωρείται σχεδόν τίποτα. Καλώς έπραξε η κυρία εισαγγελέας που υπενθύμισε στην κοινωνία ποιος πραγματικά ευθύνεται. Καλώς θα κάνουν επίσης, όσοι εισαγγελείς και δικαστές -οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να δικάσουν υποθέσεις με τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ- θα πράξουν ακριβώς το ίδιο, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντελώς ανερυθρίαστα προσπαθεί να βγάλει όλους τους δικαστικούς λειτουργούς «σάπιους και δοτούς του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίοι ρίχνουν στα μαλακά τους εγκληματίες».

Η δήλωση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το δελτίο τύπου της κυρίας εισαγγελέως, η οποία πήρε θέση για το ότι ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, επειδή το 2019 αλλάξανε οι Κώδικες και η παραβίαση του απορρήτου έγινε (πλημμέλημα)-»

Νίκος Ανδρίτσος: «Αυτό δε συνηθίζεται να συμβαίνει; Δηλαδή, δεν παίρνεις τον ευμενέστερο νόμο; Εγώ αυτό γνωρίζω».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Νομικά είναι σωστό. Δεν έχει θέση στο δελτίο τύπου της εισαγγελέως, η ανάλυση η νομική -»

Νίκος Ελευθερόγλου: «Πάντως ισχύει αυτό. Δεν είπε ψέματα η εισαγγελία».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Προφανώς δεν είπε ψέματα, αλλά είναι άσχετο με την υπόθεση. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα ασκήσει κακουργηματική δίωξη, ή πλημμεληματική».

Νίκος Ελευθερόγλου: «Παίζει ρόλο. Κύριε Ξανθόπουλε, παίζει ρόλο. Και για την ποινή, αλλά και για τη χρονική διάρκεια. Είναι υπό παραγραφή το πλημμέλημα».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Για όλα παίζει ρόλο. Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι αιφνιδίως, άνθρωποι οι οποίοι είχαν την ευθύνη παρακολούθησης του μισού υπουργικού συμβουλίου, πέφτουν στα μαλακά».