Η Δικαιοσύνη έριξε «αυλαία» στο σίριαλ των παρακολουθήσεων. Η Δικαιοσύνη μίλησε και ήταν ξεκάθαρη: Σύμφωνα με το Πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις «υποκλοπές», δεν υπήρξε καμία σχέση του Predatorμε τις κρατικές υπηρεσίες, ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών. 

Συγκεκριμένα, μετά από δύο χρόνια όπου η Δικαιοσύνη, στο ανώτατο επίπεδο, έκανε εξαντλητική έρευνα για το θέμα των «υποκλοπών», απεφάνθη: «…Από το πιο πάνω πλούσιο αποδεικτικό υλικό συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (ΔΑΕΕΒ) και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ. (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».
Σε άλλο σημείο του πορίσματος τονίζεται ότι ήταν «απολύτως νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ», ενώ δεν υπήρξε καμιά εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη ή άλλων κρατικών λειτουργών στην υπόθεση. 

Αλήθεια και παραμύθια 

Πέντε βασικές παρατηρήσεις, που προκύπτουν από το πόρισμα της ελληνικής Δικαιοσύνης: 

1. Οσα έλεγαν κάποιοι επί δύο χρόνια για κυβέρνηση υποκλοπών», για «συμμορία Μαξίμου», για «εντολές Μητσοτάκη να παρακολουθούνται συγκεκριμένοι στόχοι» κι άλλα τέτοια τοξικά, τώρα, και με τη βούλα του Αρείου Πάγου, αποδεικνύεται ότι ήταν χοντροκομμένα και χυδαία ψέματα.
2. Καμία εμπλοκή του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος επί δύο χρόνια έβλεπε να τον «δολοφονούν» χοντρά και διαπλεκόμενα συμφέροντα, αντάμα με «ερευνητές ειδικών αποστολών».
3. Ο μονίμως «θυμωμένος» Ανδρουλάκης, που είχε μιλήσει για «φυλακή» των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων (τόσο σίγουρος ήταν για τα «επιχειρήματά» του και τόσο βιαστικός που δεν περίμενε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης), μήπως, αντί να παπαγαλίζει τη θεωρία της «συγκάλυψης», να ζητούσε συγγνώμη απ’ όσους στοχοποίησε;
4. Για τον Ανδρουλάκη και όσους έκαναν «καριέρα» τα τελευταία δύο χρόνια με το παραμύθι των υποκλοπών, για όλα «έφταιγε ο ανιψιός». Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις Ανδρουλάκη, Τσίπρα και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων στα σκαλιά του Αρείου Πάγου ή στην ΑΔΑΕ. Ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί είχαν «συντάξει κατηγορητήριο και είχαν βγάλει και καταδικαστικές αποφάσεις» για τους «εμπλεκόμενους πολιτικούς». Σίγουρα όχι ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
5. Οσοι από την αντιπολίτευση κατασυκοφάντησαν τη χώρα μας στις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου, μήπως να ζητήσουν συγγνώμη κι αν όχι ας κρυφτούν γιατί χθες ντράπηκε και η ντροπή με τις αφεντιές τους. 

Επιμύθιον: «Αυτός που δεν ξέρει την αλήθεια είναι απλά άσχετος. Ομως, αυτός που ξέρει την αλήθεια και τη διαψεύδει είναι κάθαρμα», είχε πει ο Μπρεχτ. Οσοι από τους φαντασμένους πολιτικάντηδες και τους διαπλεκομένους με τα φουσκωμένα εγώ τους και τους «πιστούς υπηρέτες τους» μπορεί να δουν τους εαυτούς τους στα λόγια του Μπρεχτ, τότε έχουν… καλή όραση. 

«Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» 

Η Δικαιοσύνη παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εξ αρχής η κυβέρνηση είχε τονίσει ότι ανέμενε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, πράγμα που αποτελεί πάγια θέση της. 

«Κατά το σκέλος της υπόθεσης που ακόμα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε την ανωτέρω πάγια θέση μας περί εμπιστοσύνης στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές. 

Χολή από Κασσελάκη - Χαρίτση 

Από τα καλντερίμια της Μυκόνου όπου βρίσκεται για διακοπές, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη γιατί δεν του άρεσε το σκεπτικό του πορίσματος. Με ανάρτησή του στο facebook, από το νησί των ανέμων όπου βρίσκεται με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Σας μιλώ ως Eλληνας πολίτης και όχι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά. Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων. Γι’ αυτό μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση». 

Τέλος, στη γραμμή Κασσελάκη ήταν η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι δήθεν «σφραγίζεται και με τη βούλα της Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη Ιστορία».