Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν βρει κάποιον άλλον αξιόπιστο, όπως είπε, δήλωσε Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά αποπέμφθηκε με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη λόγω δηλώσεών του για την έμφυλη βία.

«Εάν δεν βρω κάποιον αξιόπιστο με τέτοιον ενωτικό λόγο υποψήφιο, τότε θα κατέβω και εγώ», είπε στο «Buongiorno» του mega.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, «εφόσον βγει η υποψηφιότητά του και η ρητορική του έχει έναν ενωτικό λόγο και με πείσει για τις προθέσεις του, να με πείσει σε αυτήν την κατεύθυνση». Συμπλήρωσε δε πως έχει πει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι «δεν έχει ανάγκη να προβάλλει τόσο την προσωπική του ζωή. Όχι γιατί είναι ενοχλητική, αλλά γιατί δεν είθισται ένας επικεφαλής πολιτικής παράταξης να εκτίθεται τόσο με την προσωπική ζωή του, τη σχέση ή την περιουσία του. Του εξήγησα ότι αυτό δεν ήταν ωραίο που έκανε και νομίζω το κατάλαβε».

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη δουλειά του. «Τη δουλειά μου δεν θα την εγκαταλείψω όποια εξέλιξη και αν υπάρχει. Και στο μέτρο του δυνατού θα είμαι και στη δουλειά μου και όταν με χρειάζεται το κόμμα. Δεν έχω σκοπό ως επικεφαλής κόμματος να είμαι συγκεντρωτικός. Έχω σκοπό να μοιράσω αρμοδιότητες και να τους βγάλω αυτούς μπροστά. Δεν χρειάζομαι και τη δόξα άλλωστε, δεν βλέπω κάμερα και την ερωτεύομαι», συμπλήρωσε.