Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη και διαμήνυσε πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές»…

Αναβρασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα του Στέφανου Κασσελάκη. Ηδη ο Νίκος Σκορίνης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας .

Στηρίζει Κασσελάκη η Τζάκρη

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη τάσσεται η Θεοδώρα Τζάκρη που τόνισε πως «οι προτάσεις να πάμε σε ΚΕ θέτοντας θέμα αναβολής του Συνεδρίου ή μομφής δεν μπορούν να σταθούν πουθενά.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν πείτε σε μια ΚΕ 300 ατόμων ή σε ένα συνέδριο 3500 ατόμων ότι αμφισβητείτε τον πρόεδρο επειδή έβαλε ερώτημα για την Κεντροαριστερά θα γελούν μαζί σας. Πολλώ δε μάλλον αν προσφύγετε στα μέλη για το ερώτημα αυτό».

Στην συζήτηση για την Κεντροαριστερά αυτό που τόνισε η Θεοδώρα Τζακρη είναι πως όσοι βάζουν διαδικαστικές ενστάσεις δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μια ιδέα που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί.

Κασσελάκης στα μέλη της ΠΓ: Δεν θα γίνω Ιφιγένεια

Το γάντι στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει πρόθεση αμφισβήτησης έριξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα μέλη.

Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα είναι συνέδριο επανίδρυσης».

Το καταστατικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών».

Κλείνοντας ανέφερε: «Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση. Δεν προτίθεμαι να γίνω Ιφιγένεια».