Μπορεί οι… κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αρνούμενοι τα περί στήριξής του στον Στέφανο Κασσελάκη και υποστηρίζοντας ότι ο «πρόεδρος είναι αμέτοχος», εν τούτοις δεν υπάρχει πρόσωπο που να βρίσκεται δίπλα του και να μην έχει ταχθεί –ανοιχτά ή μέσω τρίτων– στο πλευρό του υποψήφιου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Παύλο Πολάκη και τον Μιχάλη Καλογήρου μέχρι την Έλενα Ακρίτα και πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Παππά. Μέχρι και ο Ευάγγελος Αντώναρος έκανε δήλωση… συμπόρευσης.

Είναι αλήθεια πως στο στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου είναι έξαλλοι με όλα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Γνώριζαν βέβαια ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν θα στήριζε την υποψήφια αρχηγό. Ούτε και με τους συνεργάτες του προέδρου διατηρούσε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Όμως αυτό που συνέβη –και συνεχίζει να συμβαίνει– με την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη έχει προκαλέσει… οργή.

Από την περίπτωση του Παύλου Πολάκη και τις κεκαλυμμένες παρεμβάσεις του Μιχάλη Καλογήρου μέχρι τις δηλώσεις συμπαράστασης και συμπόρευσης προσώπων που συνδέθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τον Αλέξη Τσίπρα έχει πλέον αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση.

Αυτό βέβαια που έχει κάνει έξαλλους τους συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου –σύμφωνα με πληροφορίες και την ίδια– είναι η διαρροή πως η ίδια απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί μετά τη διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα, η διαρροή αναφέρει πως το αίτημα κατατέθηκε διά γραπτού μηνύματος στο κινητό μετά την ήττα στις εκλογές που διεξήχθησαν με την απλή αναλογική τον περασμένο Μάιο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου ή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο φέρονται να υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το εσωκομματικό βάρος του προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Και αυτό προκειμένου να αναδειχθεί στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπο που μελλοντικά είναι εύκολο να υπαναχωρήσει μπροστά στην ανάγκη να ενωθεί η κεντροαριστερά - αριστερά υπό την αρχηγία ενός «λαοπρόβλητου» επικεφαλής. Τα ίδια στελέχη βέβαια επικαλούνται την περίπτωση του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα εμφανίζεται να ζητεί συγγνώμη από τον χώρο της Αριστεράς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να θυμίζει «ξεκατινιάσματα» ανάλογα εκείνων που γίνονταν στις παλιές γειτονιές και τις πολυκατοικίες με τους από πάνω και τους από κάτω…

Υγ.: Το γεγονός πάντως ότι ο… ακραίος ΣΥΡΙΖΑ, οι θιασώτες του πολακισμού συμπορεύονται με τους προεδρικούς και τους «εραστές» του κέντρου, ξεπερνά κάθε πολιτική ανάλυση ως προς τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.