Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: ο μπρόεδρος και ο απολιτίκ αλεξιπτωτιστής

ΣΥΡΙΖΑ (ο)

1. η κυρίαρχη έκφραση της ελληνικής Αριστεράς «το να μιλάς για ελληνική Αριστερά χωρίς να περιλαμβάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να μιλάς για μια μπριζόλα χωρίς να αναφέρεσαι στο κρέας» 2. θύμα καζούρας, αντικείμενο χλευασμού «δεν θα επιτρέψω κανένας μαθητής του σχολείου μας να γίνει ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμαθητές του» 3. επιφανειακός, ρηχός «δεν καταλαβαίνεις τη ματαιότητα του να προσπαθείς να συζητήσεις με έναν τόσο ΣΥΡΙΖΑ άνθρωπο;»

Η πρωτιά του Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του συνόλου που ονομάζουμε «ελληνική Αριστερά» είναι τόσο ρηχό πολιτικά και τόσο χαμηλών απαιτήσεων πνευματικά που είναι έτοιμο να δεχτεί ως αρχηγό έναν απολιτίκ αλεξιπτωτιστή με θολό παρελθόν και ακόμα πιο θολή πολιτική ατζέντα, μόνο και μόνο επειδή είναι νέος και φωτογενής και έχοντας παράληλα την ελπίδα ότι είναι μια μαριονέτα του αγαπημένου τους μπροέδρου. Πράγμα που δεν είναι περίεργο αν κανείς σκεφτεί ότι και ο ίδιος ο μπρόεδρος εξελέγη (παρότι ήταν εντελώς αβαθής πολιτικώς, μορφωτικώς και πνευματικώς) έχοντας ως μοναδικά προσόντα την ηλικία του και το αδίστακτο του χαρακτήρα του. Το πρώτο προσόν εξαφανίστηκε με τις πρώτες γκρίζες τρίχες και το δεύτερο, επειδή ακριβώς δεν υπήρχε βάθος, γύρισε μπούμεραγκ. Φυσικά η περίπτωση Κασσσελάκη έχει μια ειδοποιό διαφορά: είναι πολύ περισσότερο αστεία. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις επειδή δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τις προτάσεις του τις οποίες ολοφάνερα δεν καταλαβαίνει.

Μεγάλη κατάντια

Προφανώς η νίκη Κασσελάκη οφείλεται και σε χαβαλέδες που πήγαν να ψηφίσουν (2 ευρώ έκανε μόνο) πραγματοποιώντας την ευχή όσων είδαμε στον Στέφανο υλικό για τη δουλειά μας, αλλά ακόμα και αυτό δείχνει την κατάντια ενός κόμματος και μιας παράταξης που πριν λίγα χρόνια κυβέρνησε τη χώρα και τώρα έχει μετατραπεί σε μια κάπως πιο μαζική Ενωση των Κεντρώων του Βασίλη του Λεβέντη.

Φύλαξη με έξοδα της UNESCO

Με αφορμή την εξαγγελία Μητσοτάκη για αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, ακροατής της ραδιοφωνικής εκπομπής αναρωτήθηκε αν αυτό θα περιλαμβάνει και τη φρουρά του Γεωργίου του Ανδρέα του Παπανδρέου. Η απάντηση είναι προφανώς όχι, αφού η φύλαξη του ΓΑΠ γίνεται με έξοδα της UNESCO, η οποία τον έχει εντάξει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αγάλματα στο δρόμο

Οσο για τους 2.500 αστυνομικούς που «θα βγουν στο δρόμο», πρέπει να πω ότι από μόνη της φοβάμαι μήπως είναι μέτρο το οποίο το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα έσοδα των σαντουιτσάδικων-καφετεριών. Θέλω να πω ότι και τώρα υπάρχουν αστυνομικοί «στο δρόμο», αλλά είναι εντελώς και επιμόνως αδιάφοροι για οτιδήποτε συμβαίνει στο δρόμο.