Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά με ξεκάθαρες τις προθέσεις του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος και ήταν ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου για τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος την Κυριακή.

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή, ο έταιρος συνυποψήφιος Νίκος Παππάς, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο με ποιο στρατόπεδο σκοπεύει να συστρατευθεί. 

Σύμφωνα με τον Τσακαλώτο, μόνο η μία πλευρά, αυτή της Αχτσιόγλου, έχει σχέδιο «με αρχή, μέση και τέλος», ενώ, όπως λέει στη συνέχεια: «Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: "Ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα... εμπιστευτείτε με». 

«Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», προσθέτει στη συνέχεια, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τον Κασσελάκη.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά.

Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος.

Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις.

Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με».

Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».