Πού να το φανταζόταν το... παιδί δε με μέλει από το Μαϊάμι, το «αμερικανάκι» όπως θα έλεγε ο αψύς μέντοράς του Πολάκης –πριν τον συναντήσει και τον μυήσει στα μυστικά της «τεκμηρίωσης» α λα ΣΥΡΙΖΑ– , πως θα έφθανε μέχρι τις Βρυξέλλες για να φωτογραφηθεί στο πλάι του επιτρόπου Τζεντιλόνι. Μεγαλεία!

Ελάτε στη θέση του και θα συμφωνήσετε ότι ο Κασσελάκης ζει το μύθο του στην Ελλάδα: Και, γιατί όχι, δικαιούται να πιστεύει ότι, όταν μεγαλώσει. μπορεί να γίνει και Μητσοτάκης. Αλλωστε, όπως αναφέρουν τα γραπτά που άφησε στην Αμερική, υπήρξε θαυμαστής του πρωθυπουργού πριν το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ –παρόμοιο με εκείνο της Βηθλεέμ– τον οδηγήσει στη Φάτνη της Κουμουνδούρου και στη συμπονετική αγκαλιά της Αριστεράς.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν να «στολίζουν» αλλήλους εν όψει Χριστουγέννων, όπως στο Λονδίνο και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σ’ αυτό το... εορταστικό κλίμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε «θείο» είναι ούτε «βρέφος», ασχέτως αν εικάζεται ότι έχει θείο στο Αμέρικα: ωστόσο είναι εμφανές ότι το άστρο του έχει δημιουργήσει μια προ-χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής, ιστορικά αντίστοιχης εκείνης με τις σφαγές των νηπίων εκ μέρους του Ηρώδη. Εν προκειμένω οι «σφαγές» δεν θα τελεσθούν επί νηπίων –τα επί σφαγή στελέχη είναι προχωρημένης ηλικίας–, αλλά η παρουσία του «Ηρώδη» εκ Σφακίων καθιστά άνευ σημασίας λεπτομέρεια το ηλικιακό.