Συνεχίζονται οι κόντρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αμείωτη ένταση, έπειτα από την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο αποκάλεσε «διασκεδαστή». Στο πάνελ του Action 24 δόθηκε συνέχεια στην κόντρα μεταξύ των δυο κομμάτων, με την Δώρα Αυγέρη και τον Μιχάλη Κατρίνη να εξαπολύουν δηλώσεις εκατέρωθεν, σχετικά με το «ποιος παίζει το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη» και ποιος επιθυμεί την σύγκλιση των Αριστερών δυνάμεων. Η Δώρα Αυγέρη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν έχει αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Στέφανο Κασσελάκη, στην μάχη της «δεύτερης θέσης», στις επερχόμενες κάλπες του Ιουνίου. Υπερασπίστηκε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην επικοινωνιακή του καμπάνια στο Τικ Τοκ, λέγοντας ότι αυτό το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε αυτή την κατάσταση, που μας έχει οδηγήσει στο "107" στην ελευθερία του Τύπου, στην κατάταξη την χώρα μας, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τους νέους ανθρώπους και την ελληνική κοινωνία». Βέβαια, οι νέοι βρίσκονται στο Τικ Τοκ διότι αυτό είναι το μέσο που θεωρείται «στη μόδα» αυτόν τον καιρό. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούν να ενημερωθούν από εκεί, επειδή δήθεν θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Αν μη τι άλλο, το Τικ Τοκ μόνο «ενημερωτικό» μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι. Εκτός κι αν οι χορογραφίες και τα σκετσάκια λογίζονται ως ενημέρωση.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει η παρέμβαση της Δώρας Αυγέρη, κατά την ερώτηση της δημοσιογράφου «αν αυτές οι εικόνες που βλέπετε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εσάς σας ενοχλούν, κύριε Κατρίνη. Αν θεωρείτε ότι είναι όλο αυτό ένα επικοινωνιακό κομμάτι, που επί της ουσίας δεν υπάρχει πολιτική ουσία», καθώς προτού προλάβει να απαντήσει ο Μιχάλης Κατρίνης, παρενέβη η Δώρα Αυγέρη λέγοντας «σίγουρα ζηλεύουν γιατί λένε ότι "αν είχαμε τον Κασσελάκη αρχηγό" - όλος ο κεντροαριστερός χώρος, δηλαδή αν το καταφέρουμε, νομίζω ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, θα ήταν μεγάλες». Εφόσον πραγματικά πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στο ΠΑΣΟΚ ζηλεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη, τότε υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προσληφθεί μια προσωπική ξεματιάστρα για τον Στέφανο Κασσελάκη -η οποία κατά προτίμηση να ξέρει «ξεμάτιασμα με λάδι» για ευνόητους λόγους, προκειμένου να αποκρούεται η βασκανία του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δα και λίγο, να σε «ματιάζει» ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα!

Πάντως, ο κύριος Κατρίνης δεν το άφησε να πέσει κάτω, καθώς ανταπάντησε ότι «αν ήμουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσα για την φτώχεια και την ακρίβεια, δεν θα έβγαζα φωτογραφία με την τούρτα γενεθλίων του σκύλου μου. Συγγνώμη κιόλας, εδώ πρέπει να είμαστε σοβαροί». Εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η (κέντρο)Αριστερά, είναι έτοιμη για προγραμματικές συγκλίσεις και κοινό μέτωπο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφού όμως «εκκαθαριστεί» ένας εκ των δυο αρχηγών, μετά τις κάλπες του Ιουνίου. Μένει να φανεί, ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα «εκκαθαριστεί», με το «φαβορί» αυτή τη χρονική στιγμή, να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η σύγκρουση Αυγέρη - κατρίνη

Δώρα Αυγέρη: «Είναι προφανές ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κύριος Ανδρουλάκης, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν αποδίδουν. Και κυρίως δεν αποδίδουν για πολιτικούς λόγους. Γιατί είναι ξεκάθαρο ποιον έχει αντίπαλο και ποιον δεν έχει αντίπαλο. Ή τουλάχιστον, αυτό που αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Το ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Ανδρουλάκης δεν έχουν αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία, τον κύριο Μητσοτάκη και αυτό το καθεστώς, που μας έχει οδηγήσει στα τάρταρα σε ευρωπαϊκές θέσεις και στους δείκτες, σε σχέση με το πού βρίσκονται οι μισθοί, που βρίσκεται η αγορά, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που βρίσκεται το Κράτος Δικαίου, τι γίνεται με τις παρακολουθήσεις, τι γίνεται με την ιστορία των Τεμπών. Δεν αποδίδει σε αυτό και προσπαθεί τώρα λοιδορώντας και ξέρετε, εγώ θα σας έλεγα με έναν τρόπο που και προσβάλλοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κερδίσει το ενδιαφέρον. Σε σχέση με το ποια είναι τα μέσα και οι τρόποι με τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, ο Δημοκρατικός κόσμος επικοινωνεί κυρίως με τους νέους ανθρώπους, είναι ένα ζήτημα και ένα εργαλείο, ξέρετε, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να απαντήσουμε στις απαιτήσεις των νέων καιρών. Και για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε αυτή την κατάσταση, που μας έχει οδηγήσει στο "107" στην ελευθερία του Τύπου, στην κατάταξη την χώρα μας, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τους νέους ανθρώπους και την ελληνική κοινωνία. Ξέρετε τι κάνετε τώρα, κύριε Κατρίνη; Ακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, ο Στέφανος Κασσελάκης, καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τους νέους ανθρώπους, αυτούς εξ αιτίας των οποίων, των πολιτικών των νεοφιλελεύθερων -και ακροδεξιών πολιτικών- της Νέας Δημοκρατίας, τους έχει οδηγήσει στην αποστροφή από την πολιτική και τους πολιτικούς. Ή τους έχει οδηγήσει -μια μεγάλη μερίδα- στην Ακροδεξιά, εσείς να λέτε "γιατί καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός σας να τους προσεγγίσει και να ζητήσει την θετική τους ψήφο". Να τους ζητήσει τη θετική ψήφο - γιατί ζητάμε θετική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ακριβώς γιατί θέλουμε μια Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη της δικαιοσύνης, της κοινωνικής ισότητας, της πράσινης ανάπτυξης.

Άννα Λιβαθυνού: «Εγώ θέλω να ρωτήσω τον κύριο Κατρίνη, οπότε θα απαντήσετε και σε αυτό που είπε η κυρία Αυγέρη, αν αυτές οι εικόνες που βλέπετε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εσάς σας ενοχλούν, κύριε Κατρίνη. Αν θεωρείτε ότι είναι όλο αυτό ένα επικοινωνιακό κομμάτι, που επί της ουσίας δεν υπάρχει πολιτική ουσία».

Δώρα Αυγέρη: «Σίγουρα ζηλεύουν γιατί λένε ότι "αν είχαμε τον Κασσελάκη αρχηγό" - όλος ο κεντροαριστερός χώρος, δηλαδή αν το καταφέρουμε, νομίζω ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, θα ήταν μεγάλες».

Μιχάλης Κατρίνης: «Εγώ πάντως, αν ήμουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσα για την φτώχεια και την ακρίβεια, δεν θα έβγαζα φωτογραφία με την τούρτα γενεθλίων του σκύλου μου. Συγγνώμη κιόλας, εδώ πρέπει να είμαστε σοβαροί. Εγώ όμως δεν θα μπω στο παιχνίδι αυτό. Γιατί εμάς ξέρετε, ο αντίπαλός μας στις εκλογές και την επομένη των εκλογών, είναι σαφής και ξεκάθαρος: είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης».

Γιώργος Κακούσης: «Καλά. Προς το παρόν, δεν το βλέπουμε από κανέναν απ' τους δυο. Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ».

Μιχάλης Κατρίνης: «Εσείς μπορεί να θέλετε να το περάσετε αυτό. Εμείς στη Βουλή κύριε Κακούση, είναι σαφές ότι έχουμε αντίπαλο και το κάνουμε και με έντονο τρόπο -και οφείλω να πω ότι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης το κάνουν- χτυπάμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν θέμα. Εμάς ο αντίπαλός μας είναι σαφής, Καθαρός και ευδιάκριτος. Είναι η κυβέρνηση».

Γιώργος Κακούσης: «Καταλαβαίνετε ότι μέχρι τώρα, ο διαξιφισμοί είναι μεταξύ σας και ο Μαρκόπουλος τώρα παρακολουθεί. Καταλάβετε τι έχει γίνει;»

Δώρα Αυγέρη: «Αυτό ακριβώς. Τόση ώρα μιλάει ο κύριος Κατρίνης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Κατρίνη στο ΠΑΣΟΚ ξέρετε τι κάνετε; Τον έχετε ξεκούραστο εκεί στον πάγκο, παρακολουθεί και εσείς τόση ώρα -»

Μιχάλης Κατρίνης: «Εμείς πάντως δεν ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση τέσσερα χρόνια, για να κάνει νταμπλ σκορ. Άλλος ήταν αξιωματική αντιπολίτευση».

Δώρα Αυγέρη: «Για τρία χρόνια έχετε αρχηγό και είστε καθηλωμένοι στο 12%. Τόση ώρα αναφέρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο τι κάνει ο Κασσελάκης και έχετε ξεκούραστη τη Νέα Δημοκρατία, τους ξεκουράζετε, τρώτε τις σάρκες της Κεντροαριστεράς αντί, ξέρετε τι; Σήμερα έπρεπε να έχουμε ένα κοινό μέτωπο, απέναντι σε αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία».

Μιχάλης Κατρίνης: «Καλά. Θα πω μια κουβέντα για το κοινό μέτωπο: όταν εμείς κάναμε την πρόταση δυσπιστίας και προς τιμήν, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την υπέγραψε εναντίον της κυβέρνησης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι μια κοκορομαχία για τις εντυπώσεις. Αυτό, τίποτε άλλο».