Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι ποντάρουν πολλά εν όψει ευρωεκλογών στον πολιτικό γίγαντα που ονομάζεται Ευάγγελος Αντώναρος. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ολόκληρη ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν τον ήθελαν ως εκπρόσωπο στο πάνελ πολιτικής εκπομπής για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η δημόσια τηλεόραση απέκλεισε τον Ευάγγελο Αντώναρο από πάνελ πρωινής πολιτικής εκπομπής όπου θα εμφανιζόταν και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων. Αν και παραδέχεται ότι αρχικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την παρουσία του και αναγκάστηκαν να τον αντικαταστήσουν με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις για την άρνηση της ΕΡΤ, όπως υποστηρίζει τουλάχιστον η Κουμουνδούρου, να τον βγάλει στο τηλεοπτικό γυαλί.

Βέβαια είναι κατανοητό. Ελάχιστοι μπορούν να αντιπαρατεθούν με τον Ευάγγελο Αντώναρο, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι στήθηκε κάποιου είδους... σκευωρία ώστε να τη γλιτώσουν οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων. Άλλωστε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θα ανέλυε τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επί Στέφανου Κασσελάκη είτε είναι ανύπαρκτες είτε αλλάζουν διαρκώς, ανάλογα με τις διαθέσεις του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά το περιστατικό και απειλεί με νομικές ενέργειες την ΕΡΤ.

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ 

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει την ΕΡΤ να εξηγήσει για ποιον λόγο, «ενώ η ίδια απευθύνθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος σήμερα το πρωί στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για να της υποδειχθεί υποψήφιος ευρωβουλευτής για να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό πάνελ υποψηφίων κι άλλων κομμάτων (καθώς ακύρωσε ο καλεσμένος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), όταν της ανακοινώθηκε το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου αρνήθηκε, ακυρώνοντας την εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Έπειτα έβγαλε μια δεύτερη ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η αποφυγή απάντησης της ΕΡΤ στο σημερινό μας ερώτημα επιβεβαιώνει απολύτως τον αποκλεισμό του υποψήφιου ευρωβουλευτή Ευάγγελου Αντώναρου από τη δημόσια τηλεόραση. Τούτου δοθέντος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργεια». 

Ολόκληρο κόμμα στα πόδια του Ευάγγελου Αντώναρου.