Σε αυτή την δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KONTRA και στον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο. Κληθείς να σχολιάσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, κατόπιν του περαιτέρω κατακερματισμού του, μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ξεκάθαρα ότι για να δουν «άσπρη μέρα», θα πρέπει να κοιτάξουν στο μακρυνό 2015, όπου την προοπτική κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου! Εισηγήται δηλαδή στον Στέφανο Κασσελάκη, να το κάνει όπως και ο Αλέξης Τσίπρας: να βρει έναν «βολικό» Ακροδεξιό.

Πέραν του επιδερμικού χαρακτήρα της ανάλυσης -μιας και οι συνθήκες προφανώς δεν είναι οι ίδιες με το 2015- υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα: δεν υπάρχει ο νέος αντίστοιχος Πάνος Καμμένος. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να επεκταθεί στο σκεπτικό του, διότι κάπως θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλου, Νατσιού, ή ακόμη και... Στίγκα! Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε, εάν έλεγε ότι μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί να πάρει τους ψηφοφόρους της βάσης της Νέας Δημοκρατίας! Διότι ποτέ δεν λέμε όχι στην επιθεώρηση και κακώς που ο δημοσιογράφος, δεν τον πίεσε περαιτέρω προκειμένου να αναλύσει το σκεπτικό του. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον σίγουρα, να δούμε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, σε αυτές τις δηλώσεις.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Χρήστος Σπίρτζης: «Πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε έναν άλλο βηματισμό, οι δυνάμεις που ανήκουν από την Κεντροδεξιά -που έχουν να κάνουν με την πατριωτική Δεξιά, με αυτό που ονομάζαμε παραδοσιακά "λαϊκή Δεξιά"- μέχρι και την Αριστερά, με τις παραδοσιακές δυνάμεις της Αριστεράς. Και τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς -»

Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Αυτό που λέτε είναι πολύ σημαντικό. Λέτε δηλαδή, ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη -με εσάς μέσα- πρέπει να απευθυνθεί από την λαϊκή Δεξιά, τη δημοκρατική Δεξιά, την «καραμανλική» Δεξιά -να το πούμε έτσι ευθέως-, τους Κεντρώους τους παραδοσιακούς, μέχρι και την πατριωτική Αριστερά και να τους συμπεριλάβει όλους, αυτό λέτε».

Χρήστος Σπίρτζης: «Κύριε Παναγιωτόπουλε, λέω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί σε αυτόν τον ευρύ χώρο, αλλά και ότι πρέπει να κάνει εκείνες τις κινήσεις για συνεργασία, είτε με κόμματα, είτε με φορείς, είτε με ανθρώπους που απογοητευμένοι έχουν ιδιωτεύσει, είτε με ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν πού πηγαίνει η χώρα -και που πηγαίνει και το πολιτικό σύστημα της χώρας- με την κυριαρχία των δυνάμεων που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να αφήσουνε πίσω διάφορες διαφωνίες και να συνεργαστούμε».