Σε σκληρές δηλώσεις εναντίον του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, προέβη ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA. Κληθείς να σχολιάσει τους υποψήφιους για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο κύριος Κασσελάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα απλό μέλος. Δεν έχω δει εγώ κάποια διάθεση, ότι θα θέσει υποψηφιότητα». Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι έβγαλε αφίσα που λέει «έρχομαι», ο κύριος Σπίρτζης είπε περιπαικτικά «καλά, εντάξει. Νομίζω ότι μπορεί να δείξει άλλες πτυχές του εαυτού του. Δεν του πάει η πολιτική του κυρίου Κασσελάκη». Η συγκεκριμένη αιχμή αφορά κάποια δημοσιεύματα που ήθελαν τον Στέφανο Κασσελάκη μέσα στο καλοκαίρι, να κάνει διερευνητικές επαφές με τον χώρο της τηλεόρασης, για την περίπτωση που δεν καταφέρει να επανεκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το timing της συγκεκριμένης δήλωσης δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και δημοσιεύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, έφεραν τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει επαφές με τον Νίκο Κοκλώνη, προκειμένου να συμμετάσχει (;) σε κάποιο από τα σόου του.

Ενδιαφέρον όμως έχει και τα όσα είπε ο κύριος Σπίρτζης μετέπειτα, καθώς όπως είπε, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο, αλλά στον συντηρητικό χώρο, καθώς και ότι στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα 2015-2019. Στο σχόλιο της δημοσιογράφου, ότι παρά ταύτα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι στήριξαν με σθένος την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Σπίρτζης είπε πως «στην απελπισία που είχε τότε ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ -και λόγω της μεγάλης ήττας και λόγω της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην τελείως διαφορετική οπτική που υπήρχε με τους ανθρώπους που έφυγαν και έκαναν τη Νέα Αριστερά-, βρήκε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ διέξοδο, στον Στέφανο Κασσελάκη».

Το ενδιαφέρον στην ανάλυση του κυρίου Σπίρτζη, είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ -δηλαδή του ΣΥνασπισμού της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς-, προτίμησαν έναν «Δεξιό» υποψήφιο, παρά να αφήσουν την ηγεσία του κόμματος στους πραγματικούς ριζοσπάστες Αριστερούς, τους οποίους εξέφραζε η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου! Εφόσον λοιπόν η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ ενός «Δεξιού» υποψηφίου και μιας Αριστερής ριζοσπάστριας υποψήφιας, προτιμά τον πρώτο, το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ικανός να αντικαταστήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και το πού ακριβώς θα πρέπει να τοποθετείται πολιτικά.

Μήπως θα έπρεπε στην Κουμουνδούρου να κάνουν scouting για κάποιο άλλο Δεξιό υποψήφιο; Μήπως να σκέφτονταν τον κύριο Σπηλιωτόπουλο; Ή έστω, τον κύριο Αντώναρο; Εφόσον η κομματική βάση δε θέλει Αριστερούς, γιατί όχι; Αφήστε δε, που αμφότεροι είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ! Θα είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν κατέβει τουλάχιστον ένας εκ των δυο στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!

Φοβάται ο Κασσελάκης να καταθέσει το πόθεν έσχες;

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι εφόσον όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι πρώτος σε δημοφιλία και άρα λογικά θα καταθέσει την υποψηφιότητά του, ο κύριος Σπίρτζης είπε «ας βάλει. Γιατί δεν το λέει; Φοβάται την απόφαση που πήραμε, για να καταθέσει το πόθεν έσχες; Ας βάλει». Το ερώτημα είναι ένα: τι ακριβώς μπορεί να φοβηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης; Και δυστυχώς, αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν έχει φροντίσει η πλευρά των «αντικασσελακικών» να το αποσαφηνίσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πλασαριστεί ως «ζάπλουτος που ήρθε για να σώσει την Ελλάδα από ενδιαφέρον, όχι για να βγάλει λεφτά». Άρα το πρόβλημα δεν είναι να εμφανιστεί ότι έχει ακόμη περισσότερα απ' όσα λέει. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι να αποδειχτεί ότι «δεν έχει μαντήλι για να κλάψει». Και κάποιες κακές γλώσσες, έχουν ήδη ξεκινήσει να διακινούν τέτοιου είδους σενάρια, αποδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής επιφάνειας του ζεύγους, στον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακ Μπεθ. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με διαρροές που έγιναν στα Μέσα την περασμένη Παρασκευή, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σκοπό να καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (2/10), οπότε και θα μας λυθεί η απορία. 

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Υποψήφιος Πολάκης, υποψήφιος Φάμελλος και αναμένουμε τον κύριο Κασσελάκη».

Χρήστος Σπίρτζης: «Τελεία».

Ανθή Βούλγαρη: «Πώς "τελεία"; Και ο κύριος Κασσελάκης θα καταθέσει -»

Χρήστος Σπίρτζης: «Μέχρι στιγμής, τελεία. Ο κύριος Κασσελάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα απλό μέλος. Δεν έχω δει εγώ κάποια διάθεση, ότι θα θέσει υποψηφιότητα». 

Ανθή Βούλγαρη: «Μα έβγαλε και αφίσα, έκανε και αφιέρωση - πώς το λέει, "έρχομαι";»

Χρήστος Σπίρτζης: «Καλά, εντάξει. Νομίζω ότι μπορεί να δείξει άλλες πτυχές του εαυτού του. Δεν του πάει η πολιτική του κυρίου Κασσελάκη».

Χρήστος Σπίρτζης: «Έχει θέση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και ως απλό μέλος; Πείτε ότι δε βάζει υποψηφιότητα, έχει θέση ο Κασσελάκης;» 

Χρήστος Σπίρτζης: «Εγώ έχω διατυπώσει - δεν έχω κρυφτεί ποτέ. Εγώ θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης -δεν έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον άνθρωπο, να πάμε να πιούμε καφέ, ή να φάμε-, δε νομίζω ότι ανήκει στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη ο Στέφανος Κασσελάκης».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Πού ανήκει;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ρωτήστε τον. Αλλά με αυτά που έχει κάνει -»

Ανθή Βούλγαρη: «Στην Αριστερά λέει ότι ανήκει, πάντως».

Χρήστος Σπίρτζης: «Πού ανήκει; Πριν άνηκε στο συντηρητικό κόμμα. Στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο ήμασταν κυβέρνηση. Με αναρτήσεις -»

Ανθή Βούλγαρη: «Με ένα άρθρο του, είπε ο κύριος Κασσελάκης».

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν ήταν μόνο ένα άρθρο του. Και η συμπεριφορά του -»

Ανθή Βούλγαρη: «Όσο ήσασταν εσείς κυβέρνηση, εννοείτε;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι».

Ανθή Βούλγαρη: «Τον στηρίξατε όμως, παρόλα αυτά. Η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε με σθένος, από τους ΣΥΡΙΖΑίους».

Χρήστος Σπίρτζης: «Στην απελπισία που είχε τότε ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ -και λόγω της μεγάλης ήττας και λόγω της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην τελείως διαφορετική οπτική που υπήρχε με τους ανθρώπους που έφυγαν και έκαναν τη Νέα Αριστερά-, βρήκε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ διέξοδο, στον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό όμως, από εκείνη την ημέρα και μετά, δεν έχουμε ζήσει μια εβδομάδα που δεν είχε δημιουργήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, διαιρέσεις και προβλήματα». 

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Ο Κασσελάκης σε όλες τις δημοσκοπήσεις βλέπει ότι τον φέρνουν πρώτο. Άρα, το πιο λογικό, είναι να βάλει».

Χρήστος Σπίρτζης: «Ας βάλει. Γιατί δεν το λέει; Φοβάται την απόφαση που πήραμε, για να καταθέσει το πόθεν έσχες; Ας βάλει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία είναι να υπάρχει μια αντιπολίτευση στιβαρή, σοβαρή που θα ανακτήσει τη φερεγγυότητά της. Νομίζω ότι στη φάση που είμαστε σήμερα, πρέπει να γίνει -που δεν έγινε την προηγούμενη φορά-, ένας πολύ σοβαρός διάλογος, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα που υπάρχει κατά την άποψή μου -και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ-, είναι να υπάρχει συνεργασία του προοδευτικού κόσμου».