Την πεποίθησή του ότι οι υποψήφιοι είναι τέσσερεις και ότι δεν υπάρχει καθόλου υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Ο συλλογισμός του κυρίου Σπίρτζη, ήταν ότι εφόσον πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση από την κεντρική επιτροπή, η οποία είναι το δεύτερο τη τάξει κομματικό όργανο μετά από το συνέδριο, αυτό ισχύει διότι η απόφαση πάρθηκε μεταξύ δυο συνεδρίων, όπου στο μεταξύ υπάρχει μόνο η κεντρική επιτροπή. Στο ερώτημα «γιατί δε με αφήνουν να χάσω;» που απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «δεν τον αφήνουμε να χάσει, διότι η συμπεριφορά του δεν αρμόζει σε δημοκρατικό κόμμα». Άκρως δημοκρατικά, δηλαδή.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί σύνεδρος από την τοπική του και προσέλθει στο συνέδριο για να βάλει θέμα επικύρωσης της υποψηφιότητάς του, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «οι υποψηφιότητες λήξανε χθες, στις 12:00. Δεν υπάρχει υποψηφιότητα Κασσελάκη». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί δεν είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «ένας άνθρωπος που έχει στείλει εξώδικο στο κόμμα του, έχει κατηγορήσει τους συντρόφους του για διαπλοκή, έχει κατηγορήσει την προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για μαύρα ταμεία και όλα αυτά στη συνέχεια, ένα - ένα τα έχει ανακαλέσει», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «τα κόμματα δεν είναι ούτε λούνα παρκ, ούτε σούπερ μάρκετ». Πάντως, στη συνείδηση του κόσμου, δεν έρχονται οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για τον ΣΥΡΙΖΑ, «τσίρκο» συνήθως το αποκαλούν. Είναι άγνωστο αν η παράλειψη ήταν από αβλεψία, ή σκοπούμενη. Διερωτήθηκε ο κύριος Σπίρτζης στη συνέχεια, «μπορεί λοιπόν ο Άδωνις Γεωργιάδης να έρθει και να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Θεωρητικά, μπορεί. Πρακτικά, θα τον αφήσει οποιοδήποτε κόμμα;», γεγονός που ενισχύει το σενάριο, ότι η παράλειψη που αναφέραμε παραπάνω, ήταν στην πραγματικότητα σκοπούμενη.

Δεν θεωρώ διάσπαση να φύγει ο Κασσελάκης

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μια ακόμη διάσπαση και με τα ποσοστά του να είναι πέριξ του 6%, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «δεν το θεωρώ διάσπαση. Δε θεωρώ διάσπαση να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει να φύγουν οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Σπίρτζης είπε «όχι βέβαια. Και δε νομίζω ότι θα φύγουν». Στην εκτίμησή του ότι δε θα φύγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  οι οποίοι πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, είναι ακριβείς.

Έχει αποδείξει η ιστορία -πλειστάκις- ότι «όποιος βγαίνει απ' το μαντρί, τον τρων' οι λύκοι». Απόδειξη για το συγκεκριμένο άλλωστε, αποτελεί και η πορεία της Νέας Αριστεράς, η οποία κινδυνεύει στις επόμενες εθνικές εκλογές, να μείνει εκτός Βουλής. Ακόμη και όσοι διατείνονταν πως προτίθενται να φύγουν (όπως π.χ. ο κύριος Αυλωνίτης) ανασκεύασαν και δηλώνουν πλέον πως θα παραμείνουν στο κόμμα. Εφόσον «δεν του βγει» του Στέφανου Κασσελάκη η «υφαρπαγή» του συνεδρίου, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει κανένας -ίσως με τη μόνη εξαίρεση του Πέτρου Παππά- στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Για αυτό ακριβώς, η σύγκρουση όλων των πλευρών στο συνέδριο, προβλέπεται να είναι σφοδρότατη. Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!