Μια ατελείωτη αναταραχή επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οδηγείται αναπόφευκτα σε νέα διάσπαση. Ανάμεσα σε όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο κόμμα, πλέον τα στελέχη απειλούν μέχρι και με... ξύλο μεταξύ τους, με αφορμή τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του Στέφανου Κασσελάκη, αποκαλύπτοντας ότι η συμβίωση στο ίδιο κόμμα είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά προβληματισμένη για το ερχόμενο συνέδριο διότι τα μηνύματα που έρχονται από τους υποστηρικτές Κασσελάκη είναι ιδιαίτερα... άγρια. Πολλοί από αυτούς απειλούν με επεισόδια, ακόμα και με ξύλο στο συνέδριο, καθώς η πλευρά του έκπτωτου προέδρου είναι αποφασισμένη να αμφισβητήσει την απόφαση της ΚΕ που θέτει τον Στέφανο Κασσελάκη εκτός κούρσας. Έτσι πολλά στελέχη της πλειοψηφίας αναζητούν λύσεις για να αποφευχθούν όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στις συνεδριάσεις των οργάνων με κάποιους γραφικούς υποστηρικτές του Στέφανου. Μια από τις λύσεις που προτείνουν είναι να μετατεθεί το συνέδριο για αργότερα, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο και αυτό το σενάριο βρίσκει ισχυρή αντίσταση.

Υποψηφιότητα ή μαζικές αποχωρήσεις 

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν ότι δεν βρίσκονται πίσω από τα έκτροπα κάποιων λίγων υποστηρικτών, αν και είναι βέβαιο ότι τους βολεύει αυτή η ένταση. Άλλωστε το επικοινωνιακό σχέδιο αυτή τη στιγμή είναι να εμφανίζεται ο έκπτωτος πρόεδρος ως ο αδικημένος του άρρωστου κομματικού συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι ελπίδες πλέον βρίσκονται στο συνέδριο του κόμματος, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ελπίζει ότι εκεί θα μπορέσει να ανακηρυχθεί υποψήφιος. Διαφορετικά πολλά στελέχη απειλούν με αποχωρήσεις, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος επιμένει ότι θα φύγει την επόμενη μέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αφήσουν τον έκπτωτο πρόεδρο να είναι υποψήφιος. Άλλωστε η πλευρά Κασσελάκη αφήνει τέτοιες διαρροές ως απειλή, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της στο συνέδριο, ωστόσο η σκέψη ακόμα και για νέο κόμμα δεν έχει φύγει από το μυαλό του πρώην προέδρου.