Λίγο από όλα είχε το space που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Χ, δηλαδή τη διαδικτυακή του συνέντευξη με χρήστες της εφαρμογής: υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, κατηγόρησε την κυβέρνηση για οτιδήποτε συμβαίνει στον πλανήτη και έριξε τα βέλη του σε όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν την υποψηφιότητά του. Το space φυσικά παρακολούθησαν πολλά από τα τοξικά τρολ του διαδικτύου (τυχαίο!) ενώ οι ερωτήσεις έγιναν σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον και από φιλικά προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι προφανώς αυτό εννοεί ως αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία ο αστακοκαραβοκύρης από τις ΗΠΑ.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν όταν ένας ακροατής τον ρώτησε για το δημόσιο χρέος, καθώς ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας. Ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης αναγνώρισε ότι το χρέος επί Κυριάκου Μητσοτάκη μειώνεται ως λόγος του ΑΕΠ και στο τέλος της θητείας πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω. Αυτό, ωστόσο, υποστήριξε ότι συμβαίνει με φτωχοποίηση των Ελλήνων και ζήτησε να μειωθεί το χρέος με... μικρότερους ρυθμούς για να επενδύσουμε, όπως υποστήριξε, σε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο το χρέος μειώθηκε επειδή... διαλύσαμε της δημόσιες υπηρεσίες, έχουμε πληθωρισμό και πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα! Κοινώς μεγαλύτερο δημόσιο και βλέπουμε για το χρέος. Μας θυμίζει τίποτα άραγε αυτό από την προ μνημονίων εποχή; Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σταμάτησε εδώ και έταξε ένα σωρό παροχές: μείωση του ΦΠΑ, ανακατανομή του ΕΝΦΙΑ και ελάφρυνση έως απαλλαγή για τις μικρές περιουσίες, ενω υποσχέθηκε γενικά και αόριστα μεγάλες αλλαγές στη τιμολόγηση του ρεύματος και στο θέμα των τραπεζών. Ούτε φυσικά πού θα βρει τα λεφτά, ούτε τίποτα συγκεκριμένο για τις αλλαγές. Είπε βέβαια όσα ήθελε να ακούσει το κοινό του. Και από αυτό μαθαίνει πράγματι πολύ γρήγορα από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την Νέα Δημοκρατία και απέκρουσε τις κατηγορίες από συντρόφους του εντός του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος είναι νεοφιλελεύθερος. Μάλιστα είπε ότι ο ένας του παππούς ήταν ΚΚΕ και έφαγε ξύλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ ο άλλος του παππούς από την Κρήτη ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ. Αφού μας είπε ότι η Ελλάδα είναι μια βαθιά ταξική κοινωνία, για να εκστασιάσει το αριστερό κοινό που τον άκουγε, ζήτησε να αλλάξουν οι οικονομικοί όροι της Ε.Ε. και να έχουμε λιγότερη στενότητα ως προς τα οικονομικά μεγέθη και το πλεόνασμα. Μόνο το νταούλι δεν μας είπε ότι θα βαράει. 

Αιχμές προς την ηγεσία της Κουμουνδούρου 


Μαζί του ήταν και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έπαιρνε τον λόγο, προφανώς όταν αισθανόταν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ξέρει τόσο καλά τις απαντήσεις. Ο ίδιος ισχυρίστηκε για τον εαυτό του ότι... έχει πετύχει οικονομικα στις ΗΠΑ αλλά εδώ ο νέος δεν μπορεί να το καταφέρει δίχως να καταφύγει στην λαμογιά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Διότι όντως όταν βλέπεις τον Στέφανο Κασσελάκη, σκέφτεσαι «ορίστε ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής». Φυσικά οι ακροατές του δεν τον ρώτησαν πολλά για την πορεία του στις ΗΠΑ και δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. 

Όσο αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, προτίμησε να απαντήσει περισσότερο η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υποστήριξε ότι ένα απλό ινστιτούτο δεν σημαίνει ότι θα κάνει κάποια άλλη πολιτική κίνηση, ωστόσο η ανησυχία των ακροατών για τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού ήταν έκδηλη. Οπότε και πήρε το λόγο ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης και ανέφερε ότι δεν θέλει να ασχολείται με σενάρια και θα δούμε την επόμενη ημέρα τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός. 

Τέλος ο έκπτωτος πρόεδρος έριξε τα βέλη του στην ομάδα των 87, στην ηγεσία της Κουμουνδούρου και στους άλλους υποψήφιους, αναφέροντας ότι δεν νοείται το κόμμα της πρώτης φοράς αριστεράς να καταλήξει με μια κηλίδα έλλειψης Δημοκρατίας, επειδή δεν του επιτρέπουν να πάρει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι όλοι όσοι τον πολεμούν εντός ΣΥΡΙΖΑ με τον αποκλεισμό του σπίλωνουν την αριστερά και τόνισε ότι θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως της κατάληξης των πραγμάτων. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι τον έδιωξαν από την ηγεσία πάνω που... έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά. Όπως καταλαβαίνετε με δυσκολία μπορούσες να ακούσεις τα υπόλοιπα μετά από έναν τέτοιο ισχυρισμό.