Ο Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, μίλησε στο ΕΡΤNews στην εκπομπή Blame Game για την κατάσταση που επικρατεί γενικά στην ελληνική πολιτική σκηνή και φυσικά για όσα συμβαίνουν στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε τη γνώμη του και για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο γνωστός πολιτικός όταν κλήθηκε να απαντήσει για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε: είναι ένα κόμμα που έχει σαπίσει και δεν έχει τίποτα καινούργιο να προσφέρει. Παράλληλα έριξε τα καρφιά του για το κλίμα εμφυλίου μεταξύ των υποψηφίων. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω ότι θεωρώ πως ό,τι έχει προκύψει, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, είναι κάτι το οποίο σύρεται, έχει σαπίσει, δεν έχει κάτι καινούργιο. Έχει καταλήξει τώρα σε ανταγωνισμούς. Αν θα είναι ο Α, η Β ή ο Γ». 

Φυσικά δεν παρέλειψε τα ρίξει τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο ο έκπτωτος πρόεδρος ήταν ένας άνθρωπος που ήρθε από τις ΗΠΑ, χωρίς να γνωρίζει καθόλου την ελληνική πραγματικότητα και ξαφνικά πήρε ένα κόμμα με ιστορία. Όπως υποστηρίζει δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και την ελληνική πολιτική σκηνή και όπως ήταν επόμενο μέσα σε λίγους μήνες διέλυσε τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα μίλησε για κατάντια όταν αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πήρε το κόμμα: «Μέσα σε αυτήν τη διαδικασία είναι και ο Κασσελάκης, ο οποίος ο άνθρωπος ήρθε από την Αμερική, πιστεύω δεν καταλάβαινε την ελληνική πολιτική και βλέπετε πού κατάντησαν, επιλέξανε έναν αμερικανικής προέλευσης. Δεν λέω ότι πολιτικά ήταν υποχείριο, αλλά μέσα σε λίγους μήνες διαλύθηκαν τα πάντα, διαλύθηκαν τα πάντα». Μπορεί ο Αλέκος Αλαβάνος να είναι της παλιάς σχολής στην Αριστερά και πολλές φορές να εκφράζει απολιθωμένες πολιτικές απόψεις, ωστόσο δεν θα μπορούσε να περιγράψει με καλύτερο τρόπο τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική παρουσία Κασσελάκη. 

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει το παλιό 

Μεταξύ άλλων επέλεξε να επιτεθεί και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατά τη γνώμη του εκφράζει το παλιό και δεν έχει καμία σχέση με μια ριζοσπαστική πολιτική. Μάλιστα έκανε υπαινιγμούς για αριστερά των σαλονιών: «Εγώ είμαι υπέρ του Λαϊκού Μετώπου, αλλά να είναι λαϊκό το μέτωπο, όχι των σαλονιών και των φιλοδοξιών. Δεν νομίζω ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έχει προβάλει ένα καινούργιο, δημιουργικό, διαφορετικό πρόγραμμα, αλλά πιστεύω ότι θέλει μεγαλύτερη τομή στην κατάσταση». Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι γενικά η κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι σάπια, ωστόσο φανέρωσε την προτίμησή του στο ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική είναι σαπισμένη στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτή η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό περνάει σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Υπάρχουν κάποια μικρά κόμματα, όπως είναι του ΚΚΕ ή της Κωνσταντοπούλου ή του Βαρουφάκη που δεν βλέπεις αυτήν τη διάβρωση».