Καταπέλτες για τη σημερινή πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς και πρώην πρόεδροι του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος και Νίκος Κωνσταντόπουλος. «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πια μία κίνηση μέσα στον χώρο της Αριστεράς, είναι εκτός Αριστεράς... Παρακολουθούμε μια κωμωδία και μία διάλυση» τονίζει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο  OPEN o Αλέκος Αλαβάνος, προσθέτοντας ότι «ο Κασσελάκης τού προκαλεί γέλια».

«Δεν χρωστάει τίποτα ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να βιώνει αυτόν τον ξεπεσμό. Το ξέφτισμα του κόμματος ξεπερνάει τα όρια της εσωτερικής του δοκιμασίας», αναφέρει στα «Παραπολιτικά» ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.  

Ο φοιτητής Πολάκης έσπαγε όλα τα θρανία - Μόνο αν έχει πτυχίο Ιατρικής θα βοηθήσει εάν επιστρέψει ο Τσίπρας

«Με ενοχλεί πάρα πολύ το γεγονός ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνται αριστεροί ουσιαστικά φέρνουνε έναν πρόεδρο από την Αμερική», τονίζει ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ  αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη τον χαρακτήρισε ιδιότυπο άνθρωπο και αποκάλυψε πως όταν ήταν στην ιατρική έμπαινε στις αίθουσες και έσπαζε όλα τα θρανία... Μιλάμε για κωμωδία... Είναι για γέλια, είναι μία φάρσα», κατέληξε ο πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο πολιτικό του τέκνο. Σημείωσε ότι «η ηγεσία της ΝΔ θέλει να αναδεικνύει την παθολογία ενός κόμματος το οποίο έχει ασκήσει δεξιά πολιτική και να το παρουσιάσει ως αριστερό προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της», ενώ απαντώντας στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επιστροφής του, είπε χαρακτηριστικά: «Αν έχει πτυχίο ιατρικής πιθανά».

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν ξέρει τι είναι... Απλώς ενδιαφέρεται για να έχει λίγη εξουσία στα χέρια του», σημείωσε.