Δεν έχει τέλος η εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βγήκαν κανονικά τα μαχαίρια και το ένα στέλεχος επιτίθεται στο άλλο και μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. Αυτήν τη φορά ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης από το Open επέλεξε να κάνει μια πρωτοφανή επίθεση στον Παύλο Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής Κέρκυρας όταν ρωτήθηκε για την προοπτική να γίνει αρχηγός του κόμματος ο Παύλος Πολάκης, ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί διότι κατά τη γνώμη του εκφράζει μια μειοψηφία στο κόμμα. Ωστόσο δεν σταμάτησε την επίθεσή του εκεί, καθώς χαρακτήρισε ανοιχτά τον αψύ Κρητικό ως λούμπεν στοιχείο της Αριστεράς: «Ο Πολάκης προσεγγίζει ένα κομμάτι ψηφοφόρων της Αριστεράς, που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εγω θα τα ονόμαζα λούμπεν χαρακτηριστικά». Μάλιστα στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν χαρακτηρίζει λούμπεν τον Παύλο Πολάκη, ο βουλευτής απαντά ξεκάθαρα θετικά: «Ναι, θεωρώ εκεί προσεγγίζει και αυτό το κομμάτι ψηφοφόρων προσεγγίζει. Και αυτοί τον ψηφίζουν, είναι ολιγομελές αυτό το ποσοστό». Φυσικά ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης δεν μας είπε γιατί τόσα χρόνια που ήταν ο Παύλος Πολάκης και υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτής του κόμματος δεν έβλεπε αυτό το λουμπεν στοιχείο του Κρητικού. Εννοείται πως περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Η στήριξη σε Κασσελάκη



Ο βουλευτής δεν επιτίθεται τυχαία στον Παύλο Πολάκη. Ο ίδιος είναι από τους λίγους βουλευτές που έχουν μείνει στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει την άποψη ότι η αποπομπή Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή είναι παράνομη. Στην ίδια συνέντευξη στο Open ισχυρίστηκε ότι στο κόμμα δεν χρειάζεται να ηγηθεί κάποιο λούμπεν στοιχείο, αλλά ένας άνθρωπος που μπορεί να το μετατρέψει σε μία σύγχρονη Αριστερά με βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά, εννοώντας τον Στέφανο Κασσελάκη. Φυσικά τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Στέφανου ακόμη αγνοούνται, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει γραμμή στα επώνυμα στελέχη που έμειναν να το στηρίζουν, να βγουν στα μέσα ενημέρωσης και να υποστηρίζουν ότι η έκπτωσή του από την ηγεσία είναι μεθοδευμένη και παράνομη καθώς και να εξαπολύουν επιθέσεις στους επίδοξους διεκδικητές του ΣΥΡΙΖΑ. Και η μάχη μόλις ξεκίνησε.