Τη δική του... απολαυστική εκδοχή έδωσε ο Νίκος Καρανίκας για τον πρωτοφανή εσωκομματικό εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι το ξεμάλλιασμα που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρωτοφανές και δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά συμβαίνουν κυρίως στα αριστερά κόμματα διότι έτσι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλετε να δείτε πώς φωνάζανε και ούρλιαζαν όταν έφυγαν και συγκρουόμασταν με την ομάδα που λέγεται τώρα νεοαριστερό ρεύμα; Έχω πολλά μας σας καταθέσω, νομίζετε ότι δεν συμβαίνουν αυτά (τα ξεμαλλιάσματα) στην αριστερά;».

Φυσικά ο Νίκος Καρανίκας με το γνωστό του ύφος θύμισε στους συνομιλητές του, με αφορμή όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή ήταν πάντα η αριστερά, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή. Σύμφωνα με τον ίδιο «Να σας θυμίσω ότι η ιστορία λέει και άλλα πράγματα. Μέχρι και αυτιά κόβανε οι κομμουνιστές μεταξύ τους όταν διαφωνούσαν και προχωρούσαν σε διασπάσεις». Ο Νίκος Καρανίκας παραδέχεται με μια απίστευτη ελαφρότητα ότι αυτά τα καραγκιοζιλικια συμβαίνουν πάντα στην αριστερά, αλλά δεν πρέπει να μας απασχολούν διότι πρέπει να εστιάζουμε στο... πολιτικό κομμάτι της αντιπαράθεσης με τη δεξιά. Το ότι αυτοί που εκπροσωπούν την αριστερά συνήθως είναι σουργελα που κάνουν ακρότητες, μάλλον του είναι αδιάφορο. Φυσικά η επίκληση του επιχειρήματος ότι οι κομμουνιστές παλαιότερα έκοβαν αυτιά μεταξύ τους, προκειμένου να μας πείσει ότι αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πολύ φυσιολογικά, είναι άνευ σχολιασμού. Ο καθένας καταλαβαίνει με τι πρόσωπα έχει να κάνει.

Ο Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός 


Φυσικά οι απολαυστικοί ισχυρισμοί του Νίκου Καρανίκα δεν σταμάτησαν εδώ. Σήμερα με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook παίρνει σαφώς το μέρος του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι είναι η μόνη επιλογή για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο αριστερό κόμμα ενώ προέβλεψε ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός! Έριξε φυσικά και τα βέλη του κατά της ομάδας του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη, αναφέροντας ότι αυτές οι ομάδες που πάνε κόντρα στη βούληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται από εγωισμό και δεν μπορούν να δεχθούν ότι τα μέλη αποφασίζουν για αρχηγό, γι' αυτό και διαχρονικά η αριστερά προχωρά με διασπάσεις και εσωτερικές συγκρούσεις. Φυσικά το να έχεις συμμάχους στελέχη όπως τον Νίκο Καρανίκα και τη Θεοδώρα Τζάκρη στην εσωκομματική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, σου προσδίδει άλλο κύρος, Στέφανε. 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση καθώς και το απόσπασμα που δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας: