Ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε αφήνοντας πίσω του συντρίμμια και φυσικά για κάθε νοήμονα άνθρωπο σ’ αυτήν τη χώρα την πόρτα του κύκλου που εξαρχής ήταν φαύλος δεν την έκλεισε ο Στέφανος Κασσελάκης. Όσοι θεωρούν ότι αυτός ήταν η αιτία, μάλλον ζουν στην προμνημονιακή περίοδο του «κραξίματος», του «γιαρτούματος» και των λαϊκών δικαστηρίων της άνω και κάτω πλατείας.

Είναι προφανές ότι ο «έκπτωτος» μέχρι πριν από λίγους μήνες «Άγγελος», που ήρθε από την Αμερική για να χρυσώσει το χάπι του λαϊκισμού, έχει τη λιγότερη ευθύνη για την «εξαέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε για ένα κόμμα-«φούσκα», που το φούσκωσαν οι αερολογίες, αυτός που έχει τη λιγότερη ευθύνη είναι αυτός που το παρακολουθεί να «ξεφουσκώνει».

Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκπέσει προτού οι συριζαίοι κηρύξουν έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη. Είχε δημιουργηθεί ως κόμμα «ειδικού σκοπού», έκανε ό,τι έκανε εξευτελίζοντας τους θεσμούς και οδηγώντας τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή –στη βάση των ιδεοληπτικών εμμονών που διακατέχουν όλους ανεξαιρέτως τους κομμουνιστές που φοράνε τον φερετζέ της Αριστεράς– και τελειώνει από τις δικές του αναθυμιάσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη διάλυση θα προκύψουν πολλοί μικροί «ΣΥΡΙΖΑ» που θα έχουν την τύχη της Νέας Αριστεράς. Συνεπώς όσοι ελπίζουν ότι θα απαλλαγούμε από τα «κουλουβάχατα της ιστορίας» θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Δυστυχώς, όπως δεν φταίει ο Κασσελάκης για την επιθεωρησιακού τύπου ηγεσία, με την ίδια λογική δεν φταίνε οι «αριστεροί χωρίς αιτία» για την παρωδία. Την απόλυτη ευθύνη έχουμε όλοι εμείς που καταπίνουμε αμάσητες θεωρίες που παγκοσμίως έχουν καταλήξει στα σκουπίδια. Κυρίως γιατί τις αντιμετωπίζουμε με δέος και το χειρότερο γιατί κάνουμε το λάθος να αποδίδουμε σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που δεν έχει: την ελευθερία και τη δημοκρατία. Κάτι που μαρτυρούν τα… επιτεύγματα του επιστημονικού σοσιαλισμού όπου ατυχώς έτυχε να εφαρμοστεί.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια του, κυρίως για τη συριζαϊκή νοοτροπία, αντίληψη που έχει υιοθετηθεί και από μια μερίδα δεξιών ψηφοφόρων, σοβαρή ευθύνη έχουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις καθώς και η πνευματική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας. Επί σειρά ετών συντηρούν τον μύθο πιστεύοντας ότι «καλοπιάνοντας» την «αντικανονικότητα» και την «αντι-συστημικότητα» της Αριστεράς θα τύχουν… ευνοϊκής μεταχείρισης όταν έρθει η ώρα της «Δευτέρας Παρουσίας».
Κοντολογίς και για να κλείσουμε από εκεί που αρχίσαμε: ο φαύλος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, αλλά οι φαύλοι θα συνεχίσουν να μας κρατούν συντροφιά. Άλλοι κρατώντας ψηλά το λάβαρο του «ηθικού πλεονεκτήματος», άλλοι με λιγότερα «λιπαρά» να επιδιώκουν τη light εκδοχή του και άλλοι μεταμφιεσμένοι σε liberals να τεστάρουν τη μνήμη μας. Όπως και να ‘χει, με τα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ και την επιστροφή του «ενωμένου και δυνατού» ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο ότι δεν θα πλήξουμε.
Easy Writer