Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Πέτρος Παππάς παραδέχθηκε ότι το κόμμα βρίσκεται υπό χρεοκοπία και διαλύεται. Μάλιστα μίλησε για πραξικόπημα κατά του Στέφανου Κασσελάκη, φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη. 

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους που στηρίζουν πλέον τον έκπτωτο Στέφανο Κασσελάκη, υποστήριξε ότι το κόμμα βρίσκεται σε διαχειριστική διάλυση, καθώς αυτοί που έδιωξαν τον Κασσελάκη, δεν σκέφτηκαν ότι το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει να μην υπάρχει πρόεδρος. Μάλιστα έριξε τα καρφιά του κατά της πλευράς του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη, αναφέροντας ότι αυτοί ευθύνονται για τη αποπομπή Κασσελάκη: «Ήταν τέτοια η πρεμουρα να διώξουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά αυτοί οι αυθεντικοί ερμηνευτές του καταστατικού, το ζήσαμε και αυτό να το ακούσουμε τους αυθεντικούς ερμηνευτές του καταστατικού, δεν έλαβαν υπόψη τους ότι το κόμμα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε μια διαχειριστική παράλυση. Διότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει να μην υπάρχει πρόεδρος στο κόμμα. Ούτε προβλέπει προσωρινό πρόεδρο (όπως ο Νίκος Παππάς)». Έτσι ο Πέτρος Παππάς κατεληξε ότι το κόμμα βρίσκεται υπό χρεοκοπία, καθώς τυπικά ο οικονομικός διαχειριστής μπορεί να πάρει εντολή μόνο από τον εκλεγμένο πρόεδρο για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος: «Άρα το κόμμα αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το λογαριασμό του ρεύματος, ούτε τους εργαζόμενους. Βρίσκεται σε χρεοκοπία. Τέτοια ήταν η πρεμουρα τους να φύγει ο Κασσελάκης με αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία». 

Ζούμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ 


Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια για την καταπάτηση, όπως ισχυρίζεται, του καταστατικού του κόμματος. Ωστόσο μίλησε για εκτροπή με ευθύνη των υπολοίπων στελεχών και υποψηφίων: «Να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για μια τεράστια εκτροπή, δεν υπάρχει καμία κανονικότητα αυτήν τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι καταπάτηση της βούλησης εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων της βάσης του κόμματος». Τέλος ο Πέτρος Παππάς παραδέχθηκε ότι βιώνουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη όλων αυτών, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, που ήθελαν να διώξουν τον Κασσελάκη για να πάρουν την ηγεσία του κόμματος: «Αυτό ζούμε αυτήν τη στιγμή. Ζούμε την πραγματική διάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».