«Η απόφαση για τη βιωσιμότητα της «Αυγής» είχε παρθεί πολύ νωρίτερα» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews ο Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, ενώ παραδέχτηκε οικονομικό αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ «γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση για τη μικρή και μεσαία κοινοβουλευτική δύναμη και δεν βγαίνουν στο επίπεδο του ισοζυγίου τα προηγούμενα οικονομικά». Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «προφανώς θα βάλουμε τάξη και στα δικά μας».

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν για την εφημερίδα που συνεχίζει ως κυριακάτικο φύλλο και στο διαδίκτυο. «Το αν πρέπει να είναι δικτυακή, αν πρέπει να είναι κυριακάτικη, καθημερινή και ιδίως πώς μπορεί να προσαρμοστεί στη σημερινή καθημερινότητα, που όλες οι εφημερίδες δεν πουλάνε -και ιδιαίτερα οι κομματικές- είναι κάτι που θα το συζητήσουμε», όπως είπε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επιχείρησε να δικαιολογήσει την πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό λέγοντας ότι «η πολιτική κρίνεται από τις πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι από τον προσωπικό χρόνο». «Κάναμε μια κοινοβουλευτική ομάδα τέσσερις ημέρες από τις εκλογές, την οποία διακόψαμε λόγω συνέντευξης του κ. Κασσελάκη εκείνη την ώρα. Δεν ήταν το καλύτερο… αλλά το αποφασίσαμε. Το προγραμματίσαμε για την επόμενη Τετάρτη και εκείνη την ημέρα έφυγε για την Αμερική. Τεχνικά ήταν αδύνατο. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τρόπο να το κάνουμε νωρίτερα», είπε.

Ο ίδιος διέψευσε την πληροφορία ότι υπήρχε συλλογή υπογραφών από στελέχη του κόμματος με την οποία ασκούν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για την «Αυγή» ή τις δηλώσεις του για «μαύρο χρήμα» και ζητούν τη σύγκληση των οργάνων, εκτιμώντας ότι η κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στο μήνυμα των ευρωεκλογών και όχι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας δε στο θέμα των «μαύρων χρημάτων» στα ταμεία του κόμματος και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι όλα τα κόμματα έχουν «μαύρο χρήμα», ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Το θέμα ξεκαθαρίστηκε και αν έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη πληροφορία (να πάει) στον εισαγγελέα». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του δήλωσε ότι «συζητάμε συνέχεια για μια κομματική μικροπολιτική». Όσον για τα στελέχη που αποχωρούν ή εκφράζουν την αντίθεσή τους με την στρατηγική του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε ότι «δεν περισσεύει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ». έκανε λόγο για «μετάβαση» οτυ κόμματος «που δεν έχει ισορροπήσει ακόμα», για να συμπληρώσει πως «πρέπει και ο πολιτικός μας λόγος και η πολιτική μας λειτουργία να ανέβει σε ένα άλλο επίπεδο».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και το εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «καθαρίσει το τοπίο από το παλιό κομμάτι» ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: «Αυτό που ψηφίσαμε όλοι και ο Στέφανος Κασσελάκης με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο το οποίο έγινε το Φεβρουάριο, είναι πρώτον ότι δεν αμφισβητείται η θέση του προέδρου, αλλά δεύτερον και σημαντικότερο ότι πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το κόμμα και την κτητική αντωνυμία που χρησιμοποίησε είπε ότι «δεν υπάρχει ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να υπηρετεί την ελληνική κοινωνία και τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και της χώρας είναι πάνω από τα συμφέροντά του».