Απεργούν για δεύτερη μέρα σήμερα οι εργαζόμενοι της «Αυγής» και της ιστοσελίδας avgi.gr μετά την αιφνιδιαστική απόφαση για αναστολή του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην ανάρτηση πανό στο μπαλκόνι των γραφείων της εφημερίδας. «Όχι στο κλείσιμο. Η Αυγή 72 χρόνια καθημερινά στη μάχη της ενημέρωσης», αναφέρει το σχετικό πανό που ανάρτησαν επί της οδού Δεληγιώργη 55-59, στο Μεταξουργείο.

Νωρίτερα, το πρωί, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην «Αυγή», Νίκος Μορφονιός, χαρακτήρισε πολιτική απόφαση τη διακοπή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε δε σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος, καθώς -όπως είπε- δεν είναι γνωστό ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του οργάνου που έλαβε την απόφαση. «Μέλη του μας έλεγαν ότι δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου αποφασίστηκε το κλείσιμο της "Αυγής". Ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την συνεδρίαση, γιατί δεν μας λένε;».

Ο ίδιος τόνισε ότι προφανώς υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην «Αυγή», «είχε και έχει οικονομικά προβλήματα, όπως όλες οι εφημερίδες. Τα οικονομικά προβλήματα θα μπορούσαν να τεθούν στο τραπέζι της διαβούλευσης και να δούμε τι θα γίνει».