Πολιτική απόφαση χαρακτήρισε, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην «Αυγή», Νίκος Μορφονιός, τη διακοπή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε δε σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος, καθώς -όπως είπε- δεν είναι γνωστό ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του οργάνου που έλαβε την απόφαση. «Μέλη του μας έλεγαν ότι δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου αποφασίστηκε το κλείσιμο της "Αυγής". Ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την συνεδρίαση, γιατί δεν μας λένε;».

Ο ίδιος τόνισε ότι προφανώς υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην «Αυγή», «είχε και έχει οικονομικά προβλήματα, όπως όλες οι εφημερίδες. Τα οικονομικά προβλήματα θα μπορούσαν να τεθούν στο τραπέζι της διαβούλευσης και να δούμε τι θα γίνει».

Σε ερώτημα εάν «ενοχλούσε» η εφημερίδα, γι΄ αυτό και δρομολογήθηκε η διακοπή της έκδοσης της, ο Νίκος Μορφονιός απάντησε «δεν είναι ότι ενοχλούσε το περιεχόμενο, η ίδια η εφημερίδα είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Ακόμη και όταν ο Συναπισμός ήταν στο 3%, η εφημερίδα επιβίωνε γιατί ήταν θεμα πολιτικής βούλησης».

Στηλίτευσε δε τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας: «Ακούσαμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια πρόταση να αναλάβουν οι δημοσιογράφοι την τύχη της εφημερίδας, κάτι που δεν μας έχει γίνει ποτέ. Υπάρχουν προβλήματα και δεν έχει ακόμη δεχτεί να μας συναντήσει ο κ. Κασσελάκης».

Σε ερώτημα για τα «μαύρα ταμεία» στα οποία ανφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην «Αυγή» είπε: «Να ερωτηθεί ο πρόεδρος του Συριζα τι εννοεί. Εγώ είμαι εργαζόμενος, δεν είμαι golden boy, είμαι εργαζόμενος και είμαι από την βάση της κοινωνίας».

Επανέλαβε δε ότι «είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης η λειτουργία της εφημερίδας, που ανήκει σε έναν ισχυρό πολιτικό φορέα. Ζητάμε από τα όργανα του κόμματος λειτουργία της εφημερίδας, με διασφάλιση των θεσεων εργασίας», ενώ υπνεθύμισε ότι «από τον Ιανουάριο του 2021, επί Τσίπρα, ελήφθη απόφαση για εξυγίανση εν λειτουργία και των δύο εφημερίδων (της καθημερινής και της Κυριακάτικης "Αυγής"). Δεν ξέρουμε να έχει ληφθεί άλλη απόφαση, εκτός αν έχει ληφθεί απόφαση σε κλειστά γραφεία και δεν μας έχει ενημερώσει κανείς».