Οι ραγδαίες εξελίξεις στη διελεύκανση της σκευωρίας της Novartis, με την αποκάλυψη των προσώπων των προστατευόμενων μαρτύρων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στους ηθικούς αυτουγούς μίας άνευ προηγουμένου πολιτικής σκευωρίας, ως η τελική βολή στον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική επαναδραστηριοποίησή του μέσω του «Rebranding Tsipras».

Πολιτικό σεισμό ενδέχεται να προκαλέσουν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, καθώς η αποκάλυψη των προσώπων των προστατευόμενων μαρτύρων θα επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στον υπό διάλυση ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που συκοφαντήθηκαν ανελέητα δεν θα συμβιβαστούν, αλλά θα απαιτήσουν να πάει η υπόθεση μέχρι το τέλος, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι επιχείρησαν την πολιτική και ηθική τους εξόντωση, φτάνοντας έως τον εγκέφαλο της σκευωρίας. 

Πολιτειακό ζήτημα

Πέρα από το πολιτικό και ηθικό σκέλος, η διελεύκανση της υπόθεσης Novartis θέτει και θεσμικό θέμα, αγγίζοντας τα όρια του πολιτειακού ζητήματος, καθώς με τη σκευωρία αυτήν επιχειρήθηκε η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, απειλώντας ευθέως τη δημοκρατία, με μία έμμεση εκτροπή του πολιτεύματος. 

Ο ακόμα φιλόδοξος και τυχοδιώκτης Αλέξης Τσίπρας, που επιδιώκει να επιστρέψει με πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, πλέον θα ανησυχεί διπλά, γιατί είτε αποδειχτεί πως είχε ενεργό εμπλοκή, είτε όχι, έχει την ηθική ευθύνη και αυτό βάζει ταφόπλακα στα σχέδια του «Rebranding Tsipras», στέλνοντάς τον οριστικά και αμετάκλητα στο συρτάρι της ιστορίας.