Η απόφαση της Δικαιοσύνης που βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Νοvartis είναι όντως σταθμός, όπως τη χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης . Και είναι σταθμός διότι επί της ουσίας στηρίζεται σε διάταξη που διαχωρίζει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και την προστασία που πρέπει να έχουν, από κουκουλοφόρους που συμμετείχαν σε μια προσπάθεια διασυρμού πολιτικών αντιπάλων, όπως αυτή που στήθηκε το 2018 επί συγκυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου.

Οι fake news καταθέσεις τους δημιούργησαν ένα ακραία τοξικό κλίμα στο οποίο επένδυσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κινούμενη στη λογική που έχει περιγράψει με γλαφυρό τρόπο ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας ότι «πρέπει να κλείσουμε φυλακή κάποιους πολιτικούς για να κερδίσουμε τις εκλογές». Μια λογική που κυριάρχησε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η σκευωρία της Novarits αποτελεί ενδεχομένως την υπόθεση που έχει περιγράψει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας για παραϋπουργείο Δικαιοσύνης που είχε στηθεί στο Μαξίμου. Και είναι η κορωνίδα στην προσπάθεια που ήταν σε εξέλιξη με στόχο τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας».

Οι ψευδομάρτυρες θα βρεθούν απέναντι σε αυτούς που κατηγόρησαν χωρίς κανένα στοιχείο. Χωρίς καμία απόδειξη, κυρίως όμως εμφανώς καθ’ υπόδειξιν. Θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο και θα κληθούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς να νιώθουν πως διαθέτουν ομπρέλα προστασίας. Την ίδια που τους επέτρεψε να διασύρουν πρόσωπα και να σπιλώσουν πολιτικούς.

Ο κύβος ερρίφθη. Οι κουκούλες βγήκαν, καιρός να πέσουν και οι μάσκες...