Μετά την αποκάλυψη των «κουκουλοφόρων» μέσω των οποίων στήθηκε η σκευωρία της Νovartis αποκαλύπτεται και η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδει να τους υπερασπιστεί και να καταγγείλει την κυβέρνηση με fake news όπως αυτό περί βράβευσής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «ταφόπλακα» στον θεσμό της προστασίας μαρτύρων, διότι εφαρμόστηκε ο νόμος που επιτρέπει τον διαχωρισμό των πραγματικών μαρτύρων από τους ψευδομάρτυρες,.

Επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόφαση της Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «χάρη στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων (και των μαρτύρων που συνεργάστηκαν με την αμερικανική Δικαιοσύνη) η Novartis υποχρεώθηκε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο ύψους 345 εκατ. δολαρίων», δείχνοντας εμμέσως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Γνώριζε μάρτυρες υπό προστασία. Γνώριζε ποιοι κατέθεσαν, κάτι που δεν αποδεχόταν.

Και όχι μόνο αυτό, επικαλείται μισές αλήθειες που είναι χειρότερες και από τα μεγαλύτερα ψέματα. Υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης, οι κουκουλοφόροι δηλαδή, βραβεύθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν λέει όμως από ποιον βραβεύθηκαν.

Διότι η αλήθεια είναι πως οι κουκουλοφόροι βραβεύθηκαν από την ευρωομάδα της Αριστεράς. Αυτή στην οποία ανήκε και ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα που επιχειρεί να διασύρει με κάθε τρόπο την Ελλάδα και που σίγουρα δεν εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ελάχιστη δυναμική που διαθέτει σε αυτό.

Η ουσία είναι πως η σκευωρία έχει καταρρεύσει. Οι κουκουλοφόροι δεν έχουν προστασία για τα όσα υποστήριξαν στις καταθέσεις τους στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διασυρμού πολιτικών αντιπάλων. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να προσφέρει ομπρέλα προστασίας σε οφθαλμοφανή ψεύδη. Για τα οποία έχει τοποθετηθεί μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας με ένα από τα mea culpa που τελευταία συνηθίζει.

Πάντως, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέπληξε. Άλλωστε ο σημερινός επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος έχει υπερασπιστεί και πρόσφατα τη μη αποκάλυψη των κουκουλοφόρων ενώ το 2019 δήλωνε, απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου αναφορικά με το γεγονός ότι ο Μίμης Παπαγγελόπουλος είχε «απογειώσει» τότε το θέμα: «Καλά, καθίστε να δούμε τι θα βγει. Και να δούμε, μήπως προσπάθησε να το προσγειώσει κιόλας».

Υπενθυμίζεται ότι ο επί ΣΥΡΙΖΑ αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».