Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστειλαν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Λυπάμαι μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με αφορμή τον θάνατο του επιχειρηματία και πολιτικού, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών και είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ιταλίας σε τέσσερις κυβερνήσεις (1994-1995, 2001-2006, 2008-2011). Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση της επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε πως ο «Καβαλιέρε» ηγήθηκε της Ιταλίας «σε μια περίοδο πολιτικής μετάβασης και από τότε συνέχισε να διαμορφώνει την αγαπημένη του χώρα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στον ιταλικό λαό».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, σημείωσε: «Με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι χάθηκε ένας ηγέτης που άφησε βαθιά σημάδια στην Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες. Για όλους, σήμερα είναι η στιγμή των συλλυπητηρίων, της εγγύτητας με την οικογένειά του και την κοινότητα του Forza Italia».

Εμανουέλ Μακρόν: Εξέχουσα μορφή της σύγχρονης Ιταλίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Είχε στενούς δεσμούς με τη Γαλλία

Τη λύπη του εξέφρασε από τη δική του μεριά και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τον θάνατο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως υπογράμμισε σε σχετικό μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος, ο Μπερλουσκόνι υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της σύγχρονης Ιταλίας, υπογράμμισε ο Γάλλος. Επίσης, υπενθύμησε ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε στενούς δεσμούς με τη Γαλλία, όπου σπούδασε στα νιάτα του.

Επιπλέον, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσε τους αδελφικούς δεσμούς του γαλλικού και του ιταλικού έθνους, επισημαίνοντας την αγάπη του για τον αθλητισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, ενώ επεσήμανε πως επρόκειτο για μία εξέχουσα μορφή της σύγχρονης Ιταλίας που εργαζόταν πάντα για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ιταλικό λαό και στην οικογένεια του Μπερλουσκόνι.