Παρατεταμένο χειροκρότημα δόθηκε κατά το στερνό αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημους πριν ξεκινήσει η τελετή της εξόδιου ακολουθίας, στις 15:00 (ώρα Ιταλίας), σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της κηδείας, στον Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο. Πιο συγκεκριμένα, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με κατάμεστη την κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, στην σορό του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, ήταν η τελευταία σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα. Συντετριμμένος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών και συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, κοντά στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και σε ολόκληρο του υπουργικό συμβούλιο. Πάνω στο φέρετρο, είχαν τοποθετηθεί άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο «Καβαλιέρε».

Ο αποχαιρετισμός από τα παιδιά του

Με μια ολοσέλιδη αφιέρωση σε μεγάλες ιταλικές εφημερίδες αποχαιρέτισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα παιδιά του. «Γλυκέ μας μπαμπά, σ’ ευχαριστούμε για τη ζωή, σ’ ευχαριστούμε για την αγάπη. Θα ζεις πάντα μέσα μας»: Αυτό είναι το μήνυμα που υπογράφουν και τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα οποία, σήμερα, ανήμερα της κηδείας του, έκαναν ολοσέλιδη αφιέρωση σε μεγάλες ιταλικές εφημερίδες, από την Corriere έως την Sole 24 ore και από τη Repubblica έως την Gazzetta dello Sport.

Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν η Μαρίνα, ο Πιερ Σίλβιο, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, έχει μπλε φόντο και συνοδεύεται από μια φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού πριν από μερικά χρόνια, χαμογελαστός με σακάκι και την κλασική μπλε πουά γραβάτα του. Μια σελίδα με το ίδιο φόντο έχει επίσης ληφθεί από τη Mediaset με την επιγραφή: «Όλη η Mediaset αγκαλιάζει τον ιδρυτή Σίλβιο Μπερλουσκόνι με αγάπη και άπειρη ευγνωμοσύνη». Υπενθυμίζεται πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο, μετά από μάχη με μιας μορφής λευχαιμία.