Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στην Ιταλία η Τετάρτη, οπότε και πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σόπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα, προβλέπεται επίσης ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας από σήμερα έως την Τετάρτη, την ημέρα της κηδείας, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, δημοσία δαπάνη, στις 15:00, σε τοπική ώρα (16:00, σε ώρα Ελλάδας).

Δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως η σορός του Καβαλιέρε θα τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στα στούντιο του ομίλου του Μέντιασετ, έξω από το Μιλάνο. Ωστόσο, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν τελικά να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Επομένως, η σορός του Μπερλουσκόνι μεταφέρεται στη βίλα του στο Άρκορε. Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Πάπα

Ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος εξακολουθεί να αποχαιρετά μέσα από συλλυπητήρια μηνύματα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Χαρακτηριστικά, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται, εξήρε από το νοσοκομείο το «γεμάτο ενέργεια ταμπεραμέντο» του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Αργεντινός Πάπας εξέφρασε τη «στήριξή» του στην οικογένεια του Καβαλιέρε, ενός «πρωταγωνιστή της ιταλικής πολιτικής ζωής που ανέλαβε τις δημόσιες ευθύνες με γεμάτο ενέργεια ταμπεραμέντο», σύμφωνα με το τηλεγράφημα που δημοσιεύτηκε σε δελτίο Τύπου του Βατικανού και απευθυνόταν στη μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα. Ο ποντίφικας συνεχίζει την ανάρρωσή του στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο την περασμένη εβδομάδα.