Στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την εξόδιο ακολουθία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία πρόκειται να αρχίσει στις τρεις το μεσημέρι. Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού της συμπρωτεύουσας της Ιταλίας αναμένεται να εισέλθουν περίπου δυο χιλιάδες άνθρωποι, ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστο άλλοι δέκα χιλιάδες θα γεμίσουν τον εξωτερικό χώρο της πλατείας, στην οποία έχουν τοποθετηθεί δυο γιγαντοθόνες.

Aπό τις 12 μέχρι την 1:30 το μεσημέρι, τοπική ώρα, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών στην πλατεία του Ντούμο για να μπορέσουν να ελεγχθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες και να δοθεί «πράσινο φως» από τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρόντες στην τελετή θα είναι μεταξύ άλλων η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Έλι Σλάιν. Ο Τύπος αναφέρει ότι στο Μιλάνο βρίσκονται ήδη ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν στο Ντουόμο του Μιλάνου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και οι επικεφαλής της Ιταλικής Αριστεράς και των Ιταλών Πρασίνων.

Σε επιστολή της, τέλος, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sea η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέρχεται της σκηνής ως πρωταγωνιστής. Πολλοί, τις τελευταίες ώρες, παρουσίασαν την ανθρώπινη, πολιτική και επιχειρηματική του σταδιοδρομία. Σε ό,τι αφορά το όνομά του, οι Ιταλοί διχάστηκαν και η κρίση της ιστορίας θα είναι διαφορετική από εκείνη της επικαιρότητας. Πιο νηφάλια, ισορροπημένη, αναλυτική. Στο πολιτικό πεδίο, κάποιοι ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του με έντιμο τρόπο και κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα για να προσπαθήσουν να τον νικήσουν. Θα πρέπει να προβληματισθούμε και πάνω σε αυτό το θέμα, για το παρόν και για το μέλλον, διότι στο τέλος της όλης αυτής ιστορίας, οι αντίπαλοί του, έχασαν».